Nova vest
Fudbal

Petak, 14.03.2014.

23:45

Gudelj: Igraću samo za Srbiju

Fudbaler AZ Alkmara Nemanja Gudelj rekao je da će igrati samo za reprezentaciju Srbije u intervjuu za „Večernje novosti“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Gudelj je rođeni Beograđanin, ali ima i holandski pasoš, a pored za reprezentaciju te zemlje mogao bi da igra i za Bosnu i Hercegovinu.

Iako je nedavno igrao za Srbiju na prijateljskom meču sa Republikom Irskom, holandski mediji poslednjih dana pišu da bi mogao da igra za Holandiju i da bi Dik Advokat mogao da ga pozove već za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Objasnio sam to pre dva dana holandskim novinarima, sada ponavljam i vama, jer sam istu priču pričao i posle nezvanične ponude Bosanaca i Safeta Sušića. Moja odluka je stara i čvrsta. Igraću za reprezentaciju Srbije, iskreno se nadam, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo“, rekao je Gudelj za „Novosti“..

Gudelj je istakao da je presrećan zbog svog debija za ’orlove’.

Bilo je sjajno, bez obzira na pet minuta na terenu. Mnogo iskusniji momci, koji su već zvezde evropskog fudbala, su me prihvatili kao najrođenijeg. Kolarov, Ivanović i ostali su zaista velika podrška. Ponašali su se prema meni kao da sam starosedelac. Sa Matićem se znam odavno i zaista mi je prijalo vreme provedeno sa njima“, rekao je Gudelj, „Ja neću samo zbog svog imena i prezimena dobiti poverenje selektora. Radim na sebi i svojoj igri svakog dana i hoću da se izborim za mesto u timu i veću minutažu. Želim da budem deo ekipe koja će krajem maja krenuti na američku turneju, a kruna svega je prijateljski meč sa Brazilom. Naravno, posle toga slede kvalifikacije za Francusku“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve