Nova vest
Fudbal

Petak, 14.03.2014.

22:28

Suares: Inijesta i Šavi pre Mesija

Bivši fudbaler Barselone i Španije Luis Suares izjavio je da veruje da je Andres Inijesta zaslužio da osvoji „Zlatnu loptu“ 2010. godine, a ne Lionel Mesi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Argentinski fudbaler, koji je četiri puta zaredom osvajao to priznanje, te godine je u borbi za titulu za najboljeg igrača na svetu pobedio saigrače iz Barselone Inijeste i Šavija, iako su njih dvojica trijumfovali na Svetskom prvenstvu sa Španijom, kao i Primeru sa katalonskim klubom.

Međutim, Suares, jedini španski fudbaler koji je poneo titulu najboljeg na svetu, ističe da su Šavi i Inijesta, koji je postigao pobedonosni gol u finalu Mundijala, trebalo da završe ispred Mesija pre četiri godine.

Španija je poslednjih godina dominirala reprezentativnim fudbalom i bilo koji španski fudbaler je mogao da osvoji Zlatnu loptu. Primera ima dvojicu igrača koji igraju na neverovatno visokom nivou, a to su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Međutim, mislim da su one godine kada je Španija postala svetski šampion, Inijesta ili Šavi zaslužili Zlatnu loptu. I to ne smatram samo zbog Svetskog prvenstva. Na primer, Inijesta je postigao gol protiv Holandije i takođe sa Barselonom osvojio isto što i Mesi, uz titulu svetskog šampiona. I, ako vrednujete sve ono što je urađeno tokom cele godine, u junu i julu su oni bili bolji od Mesija“, istakao je 79-godišnji Suares.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve