Nova vest
Fudbal

Petak, 14.03.2014.

15:21

FSS: Jamajka, Panama pa Brazil

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv Jamajke i Paname u SAD prijateljske utakmice u maju, a onda gostovati Brazilu u junu, saopštio je FSS.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Zajednička ocena je da su i protivnici i lokacije izabrani pažljivo i sa željom da se ispune svi kriterijumi, a posebno se vodilo računa o snazi protivnika.

Procenjeno je da je gradacija po jačini adekvatna uslovima u kojima će mečevi biti odigrani, kao i osnovnoj želji da se ekipa pravilno pripremi za početak novih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Srbija će prvi put pod tim imenom gostovati na teritoriji SAD, a priliku da "Orlove" gledaju uživo imaće naši brojni isljenici u Nju Džersiju i u Čikagu.

Utakmica u Nju Džersiju biće odigrana na "Red Bul Areni". Reč je o jednom od najsavremenijih stadiona u SAD. Protivnik, selekcija Jamajke, trenutno zauzima 80. mesto na svetskoj rang-listi.

Sledi meč protiv Paname u Čikagu, a koji će biti odigran na "Tojota Parku". U Čikagu i okolini živi i radi izuzetno veliki broj ljudi našeg porekla, pa će ovo biti prilika za sve njih da na licu mesta podrže nacionalni tim Srbije. Panama je trenutno 29. selekcija sveta i u poslednjem kvalifikacionom kolu je izgubila šanse za plasman na naredni Mondijal.

Kao kruna predstojeće turneje, sledi utakmica protiv domaćina Svetskog prvenstva, selekcije Brazila. Do utakmice je došlo na osnovu direktnog poziva upućenog iz FS Brazila u FS Srbije.

Poziv i meč predstavljaju veliku čast za srpski fudbal, jer je jedan od favorita narednog takmičenja insistirao da mu protivnik u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak Mondijala bude reprezentacija Srbije. Svetsko prvenstvo počeće 12. juna utakmicom između Brazila i Hrvatske upravo u Sao Paulu, gradu domaćinu i meča Brazil Srbija.

Ova turneja predstavlja ujedno i poslednje okupljanje pred jesenji početak nadmetanja i prijateljskog meča protiv selekcije Francuske i redom duela u borbi za bodove: protiv Jermenije u gostima i Albanije i Danske kod kuće. Srbija je trenutno 28. na FIFA rang-listi.

Raspored mečeva Srbije:
26. maj 2014, Nju Džersi: Srbija – Jamajka
31. maj 2014, Čikago: Srbija – Panama
06. jun 2014, Sao Paulo: Brazil – Srbija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve