Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.03.2014.

20:45

LŠ: Bajern i Atletiko prvi do 1/4f

Fudbaleri minhenskog Bajerna i madridskog Atletika prvi su učesnici četvrtine finala Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images

Bavarci, aktuelni prvaci Evrope, su posle 2:0 u Londonu odigrali bez pobednika sa Arsenalom u Minhenu 1:1.

'Jorgandžije' su duplom pobedom nad Milanom stigle među osam najboljih. Nakon 1:0 na San Siru, bilo je 4:1 u Madridu.

Bastijan Švajnštajger je doveo Bajern u vođstvo u tvrdom meču u Minhenu, ali je Lukaš Podolski dva minuta kasnije postavio konačan rezulat.

U Madridu je ponovo brilljirao DIjego Kosta sa dva gola, a strelci su bili još Adra Turan i Raul Garsija. Jedini gol za "rosonere" dao je Kaka.

Revanš mečevi 1/8 finala Lige šampiona
Atletiko Madrid – Milan 4:1 (prvi meč 1:0)
Kosta 3, 85, Turan 40, Garsija 71 - Kaka 27
Bajern – Arsenal 1:1 (2:0)
Švajnštajger 55 - Podolski 57

sreda
20.45 Barselona – Mančester Siti (2:0)
20.45 PSŽ – Bajer Leverkuzen (4:0)

Tok mečeva:

Nismo dugo čekali na prvi gol večeri, a strelac je već posle 180 sekundi igre Dijego Kosta. Gabi je odlično oduzeo loptu Esijenu i progirao Kokea, koji šalje precizan centaršut na drugu stativu - a usamljeni Dijego Kosta je 'letećim' volejom smešta iza leđa Abijatija - 1:0.

Trivija - Rođeni Brazilac je postigao svoj šesti gol za Atletiko, 28 u sezoni, u elitnom takmičenju, čime je postao najbolji strelac u istoriji kluba u ovom takmočenju. On je iza sebe ostavio Milinka Pantića i Serhija Kuna Aguera.

Trivija - Filip Lam igra svoj stoti meč u dresu Bavarskog kluba u takmičenjima UEFA

Odlićnu intervenciju golmana videli smo u 20. minute meča na "Alijanc Areni", Kasorla je gađao Mertesakera, ali je Manuel Nojer na vreme izašao i samo pokupio loptu. Ali, već u sledećem minute, velika prilika za Bajern. Alaba je povukao kontru i izbacio Riberija na levom boku, Francuz savršenom loptom traži Robena - koji za malo ostaje kratak i šalje loptu od zemlju preko prečke.

Trivija - Milan nije postigao gol na prethodna dva meča u LŠ, ukoliko to bude slučaj i u Madridu - izjednačiće sopstveni negativni rekord.

Kao da smo prizvali Milan, bivši igrač gradskog rivala Atletika Rikardo Kaka ostao je zaboravljen na drugoj stativi, to je primetio Poli i poslao loptu tačno na glavu Brazilca - a ovaj je uz pomoć Huanfranovih leđa smestio iza leđa visokog Belgijanca - 1:1.



Trivija - Kaka je postigao svoj debitanski gol za Real u meču sa Atletiko Madridom (3:2), posle samo pet minuta igre. Ujedno, postao je i jedini Brazilac sa 30 pogodaka u Ligi šampiona.

Lep pokušaj imao je Olivije Žiru na isteku pola sata igre u Minhenu. Bio je najviši u skoku u srcu kaznenog, ali je njegov pokušaj golman nemačke reprezentacije otklonio lepom paradom.

Mogao je Rikardo Kaka sâm da preokrene tok meča na "Visente Kalderonu", ali je ovoga puta, iz slične situacije, prebacio loptu preko prečke. Četiri minuta kasnije stigla je kazna. Felipe je poslao dugu loptu sa levog beka na kapicu šesnesterca, Dijego Kosta je grudima spustio Turčinu na nogu - a njegov udarac kači Adila Ramija i tako vara Abijatija - 2:1.



Bajern je u međuvremenu pojačao intenzitet napada na gol Fabijanskog, pa smo u poslednjih deset minuta prvog dela igre videli nekoliko šuteva. Najpre su zapretili Alaba i Nojer, a zatim je Mandžukić šutirao glavom preko prečke. U najboljoj poziciji bio je Mario Gece u 44. minutu, kada se našao u petercu posle ubačene lopte, ali je šut po zemlji zaustavio Poljak.

Do kraja poluvremena u Madridu, zabeležili smo samo još jedan šut Arde Turana, posle dobrog solo prodora, ali je Abijati bio uspešan.

Trivija - Per Mertesakes je u prvom poluvremenu meča protiv Bajerna imao procenat tačnih pasova i dobijenih duela, neverovatnih, 100%

Na startu drugih 45 minuta videli smo po izmenu u oba meča.. Tomaš Rosicki zamenio je 'nevidljivog' Mesuta Ezila, dok je Abel Tarabt svoje mesto prepustio Robinju.

'Jorgandžije' su i nastavak meča otvorili snažno. Prvo je ponovo zapretio DIjego Kosta, da bi Gabi zatresao okvir gola dva minuta kasnije. Strelci, Turan i Kosta su organizovali kontru, lepo kombinovali i odložili loptu do Gabija - Španac šalje projektil, ali se on od spoljašne strane stative odbija u polje.

Posle 55. minuta igre, Bajern je uspeo da savlada golmana Arsenala. Dugo su Bavarci napadali i pokušavali, ali je tek posle deset minuta igre nastavku uspeo da smesti loptu iza leđa Fabijanskog. Frank RIberi je lako izbacio Bakarija Sanju na levom boku, krenuo ka golu i zatim poslao tačan pâs u noge Bastijana Švajnštajgera. Nemački reprezentativac je znalački sačekao da Poljak padne i samo plasirao loptu u prazan deo mreće - 1:0.



Međutim, već u sledećem napadu Arsenal stiže do izjedanačenja, a egzekutor je bivši igrač šampiona Nemačke Lukaš Podolski. Povremeni reprezentativac 'Pancera' je bio u duelu sa Filipom Lamom, desni bek je prvi stigao do lopte, ali je bio neoprezan pa mu je Podolski ukrao loptu. Igrači Bajerna tražili su faul, ali se nekadašnji kapiten Kelna nije obazirao, već zakucao loptu iz mrtvog ugla u gornju mrežu gola Nojera - 1:1.

Trivija - Lukaš Podolski postigao je svoj drugi gol u isto toliko mečeva protiv bivšeg kluba u najjačem klupskom takmičenju.



Sedorf se odlučio da napravi još jednu izmenu, pošto je Esijena zamenio Pacinijem - u želji da napadne, ali je samo četiri minuta posle izmene primio još jedan gol. Prethodno je Robinjo imao dva solidna pokušaja, ali je Kurtoa bio siguran. Bonera je igranjem rukom stvorio priliku domaćima, Gabi uputio savršen centaršut, a visoki veznjak bio viši od dvojice čuvara i povećao vođstvo svoje ekipe - 3:1.

Samo minut kasnije 'Čolo' Simeone menja strelca trećeg gola, a njegovo mesto zauzima Raul Garsija.

Arsenal je živnuo posle izjednačenja, ali je sve lopte sa krila kupio neprikosnoveni Manuel Nojer. U 76. minutu, novi opasan napad Bajerna. Roben je svojim karakterističnim prodorom ušao u kazneni prostor, ali je njegov šut u bliži ugao zaustavio Fabijanski.

Minut kasnije Gnarbi menja Artetu, a Mandžukić ponovo šutira preko gola.

Dijego Kosta je svojim 29. golom u sezoni overio prolaz Atletiko Madrida među osam najboljih. Dokopao se jedne na ivici kaznenog, posle duela Dijega i dvojice defanzivaca tima iz Milana, povukao je ka golu i preciznim udarcem po zemlji je smestio u dalji ugao gola Abijatija - 4:1.



Poslednje uzbuđenje stiglo nam je iz Minhena, posle obaranja Arjena Robena od strane Lorana Košćelnog u kaznenom. Rezervista Miler je šutirao po sredini gola, Fabijanski se već bacio u desno, ali je neverovatnom intervencijom nogom uspeo da spreči da uđe u mrežu. Nemac je priprčao da iz poprvanog donose pobedu svom timu, ali je Poljak opet fenomenalno intervenisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve