Nova vest
Fudbal

Subota, 08.03.2014.

16:05

Arsenal prošao, Ezil razbio maler

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u polufinale FA kupa, pošto su u Londonu savladali Everton sa 4:1 (1:1).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Arsenal je do ubedljive pobede došao nakon bolje igre u drugom poluvremenu kada je uspeo da slomi otpor Evertona.

Golove za tim Arsena Vengera postigli su Mesut Ezil u 7, Mikel Arteta u 68. iz penala i Olivije Žiru u 83. i 85. minutu. Strelac za goste bio je Romelu Lukaku u 32. minutu.

U nedelju se sastaju Šefild Junajted – Čarlton (13), Hal – Sanderlend (15) i Mančester Siti – Vigan (17).

Ezil je ponovo proradio, postigao je gol posle tri mseca – na asistenciju Kasorle nemački reprezentativac je precizno šutirao i pogodio donji desni ugao gola Hauarda.

Osim toga, Ezil je bio asistent kod drugog gola Žirua i stvorio je ukupno pet šansi svojim saigračima.

’Karamele’ se nisu predavale posle vodećeg gola Arsenala, u 32. minutu izveli su lepu kontru, a Romelu Lukaku je prvi put od novembra dao gol na dve uzastopne utakmice.

Arsenal je napadao, a u 67. minutu Beri je u kaznenom prostoru oborio Okslejd-Čemberlena, a Mikel Arteta je sa penala dao gol svom bivšem klubu . To je prvi gol Španca u FA kupu u poslednjih pet godina.

Olivije Žiru meč je počeo na klupi za rezerve i bio je veoma motivisan po ulasku u igru – upravo je Francuz golovima u završnici meča dotukao Everton za konačnih 4:1.

Tim Arsena Vengera prvi je tim koji je u FA kupu eliminisao i Liverpul i Everton još od Mančester Junajteda u sezoni 1984/1985.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve