Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.03.2014.

18:30

28 mečeva suspenzije za klizeći

Vijetnamski fudbaler Tran Din Dong suspendovan je na neverovatnih 28 utakmica zbog brutalnog starta nad protivnikom.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Dong, koji nastupa za tim Song Lam Nge Am, zaradio je rekordnu suspenziju sa start, pošto je protivničkom vezisti Ngujenu An Hungu slomio nogu u želji da dođe do lopte.

Hung će zbog teške povrede pauzirati godinu dana, a čoveku koji ga je smestio u krevet naređeno je da plati 567 funti dodatne kazne i da snosi troškove Hongovog lečenja.

Ngujen je član vijetnamskog kluba Hung Vong An Gjang.

„Kazna predstavlja upozorenje svim fudbaleri širom zemlje, gde je nasilno ponašanje na tereneima povećava i postaje sve popularnije“, stoji u saopštenju Vijetnamskog fudbalskog saveza.

Po izrečenoj kazni znači da se Dong do kraja sezone neće vraćati na teren, a njegov klub je odlučio da uloži žalbu na ovu odluku fudbalskog saveza.

Trener ekipe za koju nastupa „okrivljeni“ Ngujen Hu Tang rekao je lokalnim medijima da je Fudbalski savez bio pod pritiskom tokom donošenja presude.

„Ja ću ga kazniti, ako nije u redu. Mislim da je Fudbalski savez Vijetnama doneo odluku pod pritiskom javnosti, a ne zasnovanu na realnosti. Mi ćemo se žaliti jer će njegovo odsustvo snažno uticati na naš plasman u V-ligi“, rekao je Hu Tang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve