Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.03.2014.

14:55

Murinjo: Bajern sve bolji sa Pepom

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je minhenski Bajern pod vođstvom Pepa Gvardiola postao bolji tim.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Gvardiola je između prošle i ove sezone na klupi Bavaraca nasledio Jupa Hajnkesa, pod čijim vođstvom je minhenski tim osvojio trofeje u Bundesligi, Ligi šampiona i Kupu Nemačke.

Murinjo i Gvardiola su stvorili veliko rivalstvo u vreme kada su vodili Real Madrid, odnosno Barselonu, a ove sezone bi mogli da se sastanu opet, ali u Ligi šampiona.

Portugalski stručnjak je istakao da je Bajernova evolucija do tako dominantnog tima bio process koji je započet pre nekoliko godina. Međutim, po njegovom rečima, Gvardiola je unapredio tim.

Mislim da je Bajern sve bolji i bolji. Verujem da je za ovaj novi Bajern zaslužan Luj Van Gal, koji je napravio ‘čistku’ i napravio osnovu tima sa Tomasom Milerom, Bastijanom Švajnštajgerom, Holger Badštuberom i Toni Kros, i odveo je tim do finala Lige šampiona 2010. godine. Posle njega je stigao Jup Hajnkes, koji je ostvario neverovatan posao, a tim je nastavio da bude sve bolji, i osvojio je Ligu šampiona. Sada je tu Gvardiola, koji je takođe fantastičan trener i mislim da prirodno napreduju”, rekao je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve