Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.03.2014.

21:32

FIFA kaznila Argentince i Urugvajce

Svetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da kazni pet klubova iz Urugvaja i Argentine zbog nelegalnih transfera igrača.

Izvor:

Autor:

Default images

Disciplinska komisija FIFA donela je odluku da kazni urugvajski klub Sud Amerika sa 40.000 švajcarskih franaka i embargom na transfer od godinu dana.

FIFA tvrdi da je Taj urugvajski klub 2012. godine angažovao šest igrača i preprodao ih klubovima u Argentini, pre no što su i zaigrali za njegov prvi tim.

Argentinski klubovi Indepediente, Rosario, Kordoba i Rasing, kažnjeni su iznosima od 15 do 45 hiljada švajcarskih franaka.

FIFA je istraživala slučaj koristeći informacije koje klubovi dostavljaju putem onlajn sistema za međunarodni transfer igrača.

Taj sistem uveden je 2010. godine, i obavezan je za sve. On omogućava kontrolu finansijskih malverzacija kao i agenata koji deluju kao predstavnici klubova i igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve