FIFA kaznila Argentince i Urugvajce

Svetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da kazni pet klubova iz Urugvaja i Argentine zbog nelegalnih transfera igrača.

Izvor: B92
Podeli

Disciplinska komisija FIFA donela je odluku da kazni urugvajski klub Sud Amerika sa 40.000 švajcarskih franaka i embargom na transfer od godinu dana.

FIFA tvrdi da je Taj urugvajski klub 2012. godine angažovao šest igrača i preprodao ih klubovima u Argentini, pre no što su i zaigrali za njegov prvi tim.

Argentinski klubovi Indepediente, Rosario, Kordoba i Rasing, kažnjeni su iznosima od 15 do 45 hiljada švajcarskih franaka.

FIFA je istraživala slučaj koristeći informacije koje klubovi dostavljaju putem onlajn sistema za međunarodni transfer igrača.

Taj sistem uveden je 2010. godine, i obavezan je za sve. On omogućava kontrolu finansijskih malverzacija kao i agenata koji deluju kao predstavnici klubova i igrača.

Fudbal

Srbija moćna u Levenu

Mlada reprezentacija Srbije trijumfalno je prošla kroz Leven, pošto je sa ubedljivih 3:0(1:0) savladal Belgiju i preuzela čelo grupe 9 kvalifikacija za EP 2015.

Fudbal sreda 5.03. 19:52 Komentara: 91

99 dana do Brazila: O Rei

Za 99 dana počinje Mundijal, B92 će vas svakog dana upoznavati sa bogatom kulturom ove ogromne države, a danas je red na čoveka koji je sinonim za fudbal.

Fudbal sreda 5.03. 12:00

Adamu tri meča pauze

Igrač sredine terena Stouka Čarli Adam kažnjen je sa tri meča suspenzije zbog toga što je namerno nagazio napadača Arsenala Olivijea Žirua.

Fudbal sreda 5.03. 23:29 Komentara: 1
strana 1 od 3 idi na stranu