Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.03.2014.

20:45

Preokret Srbije u Dablinu

Reprezentacija Srbije pobedila je u Dablinu reprezentaciju Irske u prijateljskom meču posle preokreta 2:1 (0:1).

Izvor:

Autor:

Default images

'Orlovi' su tako pobedom započeli novi ciklus mečeva za naš tim, a v.d. selektora Ljubinko Drulović debitovao je trijumfov. U tim se vratio i Adem Ljajić.

Srbija je lose počela meč, pa je velikog kiksa Ivanovića Irska povela preko Longa. Ali, za samo petnaest minuta nastavka naš tim je poveo. Najpre je Mekarti postigao autogol, da bi preokret doneo Filip Đorđević u 60. minutu postavio konačan rezultat.

Izabranici Ljubinka Drulovića su u grču ušli u susret, a već posle osam minuta domaćin je poveo. Branislav Ivanović i Milan Biševac su udvojili Šejna Londa, ali je desni bek Čelsija loše vratio loptu do Stojkovića, što Long koristi i lobuje istrčalog čuvara mreže.

Nije se ništa promenilo ni u minutima koji su sledili, pa je Long imao novu odličnu priliku. Posle pasa Halahana izašao je sam pred gol, ali je Stojković odlično intervenisao u dva navrata.

Drugo poluvreme počelo je odlično za naš tim, jer je, posle odlićne akcije Kolarova i Tadića, levi bek Sitija želeo da uposli Đorđevića, da bi njegov pas Mekarti smestio u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Filip Đorđević posle sat vremena igre, opet posle akcije na levom boku.

Tok meča:

Republika Irska: Ford, Kolman, Kio, Vilson, Vord, Megidi, Mekarti, Vilan, Hulahan, Meklin, Long
Srbija: Stojković, Rukavina, Kolarov, Biševac, Ivanović, Fejsa, Basta, Matić, Tadić, Marković, Đorđević

Domaći su krenuli agresivno od samog starta i uspeli da postignu pogodak, ali je on neopravdano poništen. Akcija je tekla po levom boku, usledio je centaršut, Meklin je uhvatio volej, a Hulahan je smestio u mrežu. Sudija je podigao zastavicu, iako je Basta ostao najbliži Stojkoviću.

Nastavili su Irci da pritiskaju, a iz jedne krajnje bezopasne situacije stigli su do vođstva. Vord je poslao duboku loptu na levo krilo, Biševac i Ivanović su gradili loptu pored Šejna Longa, ali je defanzivac Čelsija slabo vratio do Stojkovića. Naš čuvar mreže je ostao na šest metara od gola, a Long to iskoristio i lobovao ga - 1:0.

Naši su uspeli da se oslobode pritiska, a prvi put su zapretili posle kornera u 15. minutu, ali je Biševac šutirao preko prečke. Nastavila se igra uglavnom na sredini trena, uz nešto jači pritisak našeg tima. Najbolju priliku za naš meč imao je Branislav Ivanović, ali je njegov odličan udarac glavom jedan od defanzivaca Irske izbio sa same linije.

I dalje je naša ekipa vise želela gol, ali su Irci to iskoristili da stvore kontru. Šejn Long je, iz ofsajd pozicije, odlično ispratio pas i izašao sam na Stojkovića, ali je naš golman oba puta odličnim intervencijama sprečio novi gol domaćina.

u 40. minutu Dušan Tadić je primetio da je golman domaćina napustio liniju i lepim lobom pokušao da smesti loptu u mrežu, ali je Ford u poslednji čas prebacio preko prečke.

'Orlovi' su sjajno otvorili drugo poluvreme, pošto su posle samo tri minuta izjedančili. Kolarov je sa krila povukao loptu u sredinu, odigrao dupli pas sa Tadićem i našao se na ćošku peterca, odlučio se da uposlio Đorđevića - ali je njegovu loptu presekao Mekarti i smestio je u gol - 1:1.

Tempo igre je dosta življi nego u prvom delu igre. Opet su Hulahan i Long dobro kombinovali, da bi Long sa nekih 20-ak matara pokušao da lobuje stojkovića, ali je lopta otišla pored gola. Naš tim, s druge strane, uglavnom preti preko bokova.

Upravo je napad preko boka doneo našem timu potpuni preokret. Fejsa i Matić su dugo kombinovali, da bi igrač Čelsija proigrao Tadića na levom boku, najbolji igrač Tventea jezavrnuo loptu pred gol, Tošić je lose zahvatio ali je Đorđević sa nekoliko metara smestio u mrežu - 2:1.

Posle vodeće gola naše reprezentacije tim O'Nila je preuzeo kontrolu, ali defanzivci našeg tima nisu dozvolili domaćima da priprete Stojkoviću. Veliki posao odrađuje sredina terena, prevashodno Fejsa i Maić, koji presingom ne dozvoljavaju Ircima da stvore priliku.

Srbija se uglavnom oslanja na Tošića i Markovića, koji svojom brzinom prave velike probleme odbrani Iraca, a u nekoliko navrata su morali i panično da intervenišu.

U međuvremenu, Tošić je zamenio Bastu, dok je Sulejmani ušao umesto Markovića. Upravo je Sulejmani, posle dobrog solo prodora imao šansu, ali su ga Irci u poslednji čas izblokirali.

Nastavili su naši momci da kontrolišu situaciju na terenu, domaćini nisu bili ni približno opasni kao u prvom delu igre. I dalje naši napadi počinju posle kratkih pasova veznog reda i izbacivanjem brzih igrača u prostor.

Do kraja sustreta nje bilo vise uzbuđenja, a selektor Drulović odlučio se da izvrši još tri izmene, Đorđevića je zamenio Šćepović, Gudelj Rukavinu, a Ljajić Tošiča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve