Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.03.2014.

08:19

"Orlovi" poleću iz Dablina (20:45)

Reprezentacija Srbije počinje novi ciklus koji bi trebalo da bude okončan plasmanom na EURO u Francuskoj 2015, a novi start "Orlovi" imaju u Dablinu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ekipa koja je svoju fizionomiju dobila tokom prethodne dve godine u neuspelim kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, gostuje Republici Irskoj u prijateljskom meču.

U sastavu reprezentacije nema previše iznenađenja, jedina promena je povratak Adema Ljajića, pa je najveća promena u odnosu na prethodni period novi selektor, ali privremeni, Ljubinko Drulović.

Dan pred meča na Aviva stadionu u Dablinu (kapacitet 54.700 mesta), selektor Drulović i iskusni prvotimci Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov su istakli da kvalifikacije za EP počinju upravo mečom protiv Irske.

Jedan od ključnih igrača ovog tima Nemanja Matić je po okupljanju selekcije istakao da je dosta bilo izgovora i da Srbija mora da se plasira u Francusku.

Novom okupljanju "Orlova" najviše se obradovao povratnik u selekciju Adem Ljajić, nakon dve godine odsustva. Uspešan start I još uspešniji kraj ovog ciklusa očekuju i Ljajićevi bivši saigrači iz PartizanaZoran Tošić i Radosav Petorović.

S druge strane, novi početak ima i domaćin Irska, a novi selektor Martin O'Nil najavio je ofanzivan pristup na ovom meču.

Prijateljska utakmica između Republike Irske i Srbije igra se u sredu uveče u Dablinu od 20:45 na stadionu Aviva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve