Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.03.2014.

20:07

O'Nil: Napašćemo Srbiju

Selektor Irske Martin O'Nil najavio je da će njegova reprezentacija napasti Srbiju kako bi donela radost navijačima u Dablinu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Orlovi" gostuju Republici Irskoj u sredu od 20.45 na stadionu Aviva, u prijateljskom meču.

"Želimo da napadnemo Srbiju i damo navijačima razlog za radost. Igrači će imati slobodu do određenog nivoa, želim da se izraze na ovom meču, i na kraju da pobedimo", rekao je O'Nil.

O'Nil je krajem prošle godine preuzeo reprezentaciju Irske od Italijana Đovanija Trapatonija, a na debiju u novembru savladao je Letoniju. Međutim, protiv "tehnički oštrije Srbije" očekuje mnogo teži test.

"Morate uzeti u obzir snagu protivnika, a koristim blage reči. Srbija može da drži loptu deset minuta, pa ćete da se pitate gde je ta sloboda izražavanja. Moramo zaraditi pravo da se izrazimo na terenu. Nadam se da će stil i odlika naše igre da se razvije do septembra (početak kvalifikacija za EP 2015, prim. aut)", rekao je O'Nil.

Iako je u pitanju prijateljski meč O'Nil nije želeo medijima da otkrije u kojem će sastavu tim da nastupi, za razliku od prethodnika Trapatonija koji je veče pre meča otkrivao startnu postavu.

O'Nil je naglasio da su igrači u sred gustog rasporeda u klobovima i da će iskoristiti šest izmena. Jedan od igrača čiji se povratak u tim očekuje je krilni igrač Noriča Entoni Pikington.

Novi selektor je takođe inpresioniran doprinosom Džejmsa MekKlina i Ejdena MekGidija, koji je u međuvremenu prešao iz Spartaka u Everton gde je uglavnom rezerva.

U odsustvo Robija Kina kapiten Irske biće Džon O'Šej, ali će verovatno igrati samo deo meča jer još uvek nije potpuno spreman za maksimalan napor jer je proteklog vikenda igra finale Liga kupa Engleske sa Sanderlendom.

O'Nil i njegov asistent Roj Kin su za ovaj meč pozvali 25 igrača, ali je defanzivac Kristal Palasa Demijen Dilejni vraćen u London zbog problema sa povredom.

"Nije vredno rizikovati težu povredu. Ne želim da izazovem bes menadžera njegovog tima (Toni Pjulis)", rekao je O'Nil koji je naglasio da je svestan koliko O'Šej može da odigra.

Napad Irske trebalo bi da predvodi Šejn Long, dok stručni štab i dalje procenjuje koja je uloga najbolja za talentovanog plejmejker Noriča Vesa Hulahana.

Selktor Srbije Ljubinko Drulović i najiskusniji reprezentativci, kapiten Branislav Ivanović i ALeksandar Kolarov najavili su takmičarski pristup meču koji će se u sredu od 20:45 igrati na Aviva stadionu u Dablinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve