Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.03.2014.

18:19

"Orlovi" doputovali u Dablin

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Dablin gde će petog marta (20.30h, po našem vremenu) odigrati prijateljski meč sa Republikom Irskom.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Ekspedicija je kompletirana u Dablinu s obzorom da je zbog obaveza u klubovima veći deo reprezentacije direktno dolazio u Irsku.

Planom stručnog štaba na čelu sa vršiocem dužnosti selektora, Ljubinkom Drulovićem, tim će biti kompletiran za prvi od predviđena dva treninga na Ostrvu.

"Uželeli smo se reprezentacije, to se odmah vidi po osmesima svih igrača. Igrali smo poslednjih godina često protiv ostrvskih ekipa. Tim Republike Irske je apsolutno po meri za ovaj trenutak. Naša ekipa je formirana, uigrana, što se primetilo u poslednjim jesenjim utakmicama i siguran sam da ćemo i u Dablinu pokazati napredak i najaviti uspehe i u kvalifikacijama“, rekao je Zoran Tošić.

Radosav Petrović takođe očekuje novo dobro izdanje "orlova“, a osvrnuo se i na protekli žreb kvalifikacionih grupa za EP 2016 i činjenicu da će selekcija Srbije igrati u Grupi I, zajedno sa nacionalnim timovima Portugala, Danske, Jermenije i Albanije.

"Grupa je po meri, a jasno je ono što pomisliš posle svakog žreba, da je moglo i bolje i nepovoljnije po nas. Prošla su vremena kad je bilo ko mogao da računa na sigurnih šest bodova čim vidi ime protivnika. Mi imamo sasvim dovoljno neprijatnih iskustava iz prethodnih kvalifikacionih ciklusa. Ubeđen sam da ćemo se na kraju radovati, a verujem i da ćemo vrlo brzo biti reprezentacija koju će mnogi želeti da zaobiđu“, rekao je Petrović.

Spisak fudbalera koji će igrati u Dablinu:

Golmani: Vladimir Stojković (Ergotelis), Željko Brkić (Udineze)

Odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Valjadolid), Branislav Ivanović (Čelsi), Dušan Basta (Udineze), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Nenad Tomović (Fiorentina), Milan Biševac (Lion)

Igrači sredine terena: Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Nenad Krstičić (Sampdorija), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Matić (Čelsi), Adem Ljajić (Roma), Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Dušan Tadić (Tvente)

Napadači: Lazar Marković (Benfika), Miralem Sulejmani (Benfika), Stefan Šćepović (Sportnig Hihon), Filip Đorđević (Nant)

Na spisku nema Aleksandra Mitovića, Matije Nastasića, Miloša Jojića i Filipa Đuričića, koji su prosleđeni mladoj reprezentaciji za finiš kvalifikacija i meč sa Belgijom.

Nemanja Matić rekao je da ’orlovi’ moraju da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Francuskoj posle dva neuspešna ciklusa kvalifikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve