Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.03.2014.

09:09

Matić: Srbiji je dosta izgovora

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da ’orlovi’ moraju da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. posle dva neuspešna ciklusa kvalifikacija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Naš tim se nalazi u grupi sa Portugalom, Danskom, Albanijom i Jermenijom, a kvalifikacije počinju za pola godine.

Teška je grupa, ali ni druge nisu lake jer više nema ekipa za potcenjivanje. Portugalci su realno favoriti, imaju rezultate i vrhunski kvalitet. Mi ne smemo sebe da svrstavamo u favorite, jer na to nemamo pravo. Naše je da ćutimo, radimo i cenimo sve rivale. Ali, kako jedna izreka kaže, najbolji način da pokažeš koliko respektuješ nekoga je da ga pobediš“, rekao je Matić za „Večernje novosti“.

Matić je naglasio da reprezentacija Srbije ima imperativ plasmana na Šampionat ’Starog kontinenta’ i da mora samo rezultat da se gleda, ne samo kvalitet.

Mi moramo da se plasiramo u Francusku. Dosta je bilo izgovora, narod u Srbiji to više ne može da sluša. Ne prolazi više priča o tome kako treba da pokažemo kvalitet. Sad je važan samo rezultat. Moramo da shvatimo da treba da pobeđujemo, igra nije bitna. Neka igramo i deset puta slabije od svakog rivala, ali da na kraju uvek bude 1:0 za nas. Odmah pristajem na to. Takav je moderni fudbal, rezultat je iznad svega i odlika velikih ekipa je da dobijaju i kad se 90 minuta brane i kad ceo meč napadaju“, naglasio je Matić.

Matić je zbog nesuglasica sa prethodnim selektorom Sinišom Mihajlovićem propustio skoro cele kvalifikacije za ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

Prvo, nije bilo konflikta, ja sam profesionalac i korektno sam se ponašao. Slažem se da smo mogli ranije da porazgovaramo i rešimo sve, ali smo obojica još jednom bili Srbi. Nažalost, u onim lošim osobinama našeg naroda“, istakao je Matić.

Tokom zimskog prelaznog roka Matić je prešao iz Benfike u Čelsi i odmah se istakao kao jedan od najboljih igrača londonskog kluba.

Prijaju pohvale, ali u Čelsiju nema igrača koji su važniji ili bolji od drugih. Za svakoga postoji zamena i pre svega smo tim. Zato se ne slažem s tim da sam bitniji od bilo koga“, naglasio je srpski fudbaler, „Kod svakog igrača postoje dobri i loši periodi, spreman sam na sve. Iz Benfike sam došao u top-formi i svestan sam da sam postavio visoke standarde, ali igrač Čelsija tako mora. Zna se šta se od tebe traži u klubu i na to mora da odgovoriš“.

Na pitanje koliko mu je bilo teško da napusti Benfiku posle dve i po uspešne godine, Matić je rekao:

Nije bilo lako rastati se i od kluba i od grada. Moja porodica se vezala za Lisabon, ali tek kad sam na polasku video suprugu i dete sa suzama u očima shvatio sam koliko nam je svima teško pao rastanak od Portugalije. Ali, život je to, profesionalac sam i procenio sam da je pravi momenat za jaču ligu. Povratkom u Čelsi sam ispunio cilj, a Benfika i Lisabon će uvek imati posebno mesto u mom srcu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve