Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.02.2014.

18:41

Olsen: Zadovoljan, Srbija X faktor

Selektor Danske Morten Olsen zadovoljan je žrebom kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2016.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Danska je u grupi I sa Srbijom, Portugalom, Albanijom, Jermenijom i selekcijom Francuske, koja će kao domaćin igrati sa rivalima prijateljske mečeve.

Kvalifikacije počinju u septembru, a dva najbolja tima izboriće automatsko mesto na šampionatu. Danci sa dva rivala imaju bliska isustva.

"Svi rivali su kvalitetni, ali je ovo dobar žreb na mnogo načina. Pre svega, poslednja dva puta završili smo u grupi ispred prvog nosioca Portugala“, rekao je iskusni Olsen, koji se našalio da je i pre žreba znao da će u grupi igrati sa Ronaldom i drugovima (Danska već treći put u nizu igra kvalifikacije sa njima, a igrala je u grupi i na EP 2012).

"Jermeniju pamtimo dobro, i pamtimo je po zlu, ali poslednje sećanje na nju je dobro“, podsetio je Olsen na prošle kvalifikacije, u kojima su najpre u Kopenhagenu izgubili 4:0 od Mktarjana i drugova, ali su im vratili minimalcem u Jerevanu i osvojili drugo mesto u grupi.

"U Albaniji je uvek teško igrati, ali sa njima imamo dobar odnos rezultata kroz istoriju i nikad tamo nismo izgubili“, dodao je Olsen.

Najveća nepoznanica za Olsena je Srbija, pošto Danci od raspada SFRJ nisu igrali sa našom selekcijom.

"Srbija je nepoznati faktor, ali je mladi tim koji je u usponu, pričao sam sa Belgijancima o njima. Utakmice u Beogradu su uvek teške. Uz te takmičarske utakmice moram da kažem da sam zadovoljan prijateljskim duelima sa Francuskom, jer se oni uvek igraju na visokom nivou“.

Našu selekciju izdvaja i Nikolaj Bojlesen, bek Ajaksa.

"Znamo dobro Portugalce i Jermene, a Srbija je veoma jak tim. Ovo je veoma težak žreb, nadao sam se grupi B, E ili F“, kaže Bojlesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve