Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.02.2014.

09:46

"Sudija Erikson odlučio meč"

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini bio je besan na sudiju Jonasa Eriksona posle meča sa Barselonom, rekavši da je on rešio utakmicu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Barselona je u utorak na ’Etihadu’ slavila sa 2:0, a Pelegrini je bio ljut na sudiju koji je dosudio penal i isključio štopera Martina Demikelisa.

Na ponovljenom snimku videlo se da je faul bio izvan kaznenog prostora, a Čilenac je kritokovao i čelnike UEFA, rekavši da su napravili grešku kada su njega delegirali za ovaj meč.

„Naravno da imam primedbe i ne samo za penal i crveni karton. Kroz ceo meč imao sam utisak da kriterijum nije isti za obe ekipe i on je odlučio utakmicu. Odlučio je meč jer je bio faul Busketsa nad Navasom, bio je tri metra od mesta i nije želeo da svira. Faul Demikelisa bio je van šesnaesterca i to nije penal. Sa takvim greškama protiv tako sjajne ekipe kakva je Barselona, teško je pobediti. Mislim da je greška odrediti sudiju koji je imao problema zbog Barselone i ranije (penal protiv Milana prošle sezone)“, besan je bio Pelegrini.



Njegov kolega sa druge strane Herardo Tata Martino pohvalio je igru svoje ekipe i odgovorio Pelegriniju, navodeći poništen regularan gol Pikea u 80. minutu, kada je dosuđen ofsajd.

„Rekli su mi posle meča da je faul nad Mesijem možda bio van šesnaesterca. Ali, isto tako je istina da nam je poništen čist gol jer Fabregas nije bio u ofsajdu. Ne želim da pričam o sudijama jer to ne vodi ničemu“, rekao je Martino, ne želevši da spominje drugu spornu situaciju, kada je u prvom poluvremenu sudija propustio priliku da svira penal zbog očiglednog igranja rukom Aleksandra Kolarova.



"Došli smo da pobedimo i nije bilo trenutka kada smo želeli nešto drugo. Tokom 10 minuta u prvom poluvremenu izgubili smo kontrolu, ali smo kasnije odigrali dobro, tako da mislim da je rezultat realan. Ne smemo da se opustimo, nismo još prošli, dobili smo samo 90 od ukupno 180 minuta. I revanšu ćemo prići kao da je 0:0", rekao je Martino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve