Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.02.2014.

20:22

"Azar i Matić kao lepotica i zver"

Engleski mediji ne prestaju da hvale igre srpskog reprezentativca Nemanje Matića, koji je ove zime prešao iz Benfike u Čelsi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Matić je doneo neophodnu stabilnost u igri ’plavaca’, pa tako ’Dejli mejl’ piše da su „graciozni Eden Azar i moćni Nemanja Matić ’lepotica i zver’ novog Murinjovog Čelsija“.

"Eden Azar ima ulogu ’lepotice’ u ovoj, Čelsijevoj bajci. On je graciozan, sa vizijom da pokrene napadačke akcije pre nego što ih protivnik pročita", piše engleski dnevnik.

"Sa druge strane, Nemanja Matić je ’zver’. On je moćan i energičan igrač sredine terena i upravo on omogućava Azaru sa procveta“, piše kolumnista Dejli mejla.

Azar je nakon sjajnog izdanja ovog vikenda i het-trika u pobedi protiv Njukasla (3:0) u centru pažnje u Engleskoj, ali svi se slažu da je Čelsi u Nemanji Matiću dobio svog Jaju Turea.

Visoki momak iz Vrela kod Uba ima sve fizičke atribute potrebne za brutalne duele na sredini terena u Premijer ligi. Matić može mnogo da pretrči i deluje neumorno. Na utakmici protiv Njukasla srpski internacionalac pretrčao je više od svih igrača na terenu – 12,2 kilometra.

Takođe, osim što je visok, snažan i neumoran, Matić je prilično brz i poseduje fantastičnu tehniku. U duelima je beskompromisan i nema problem sa loptom u nogama.

U svakom slučaju, Murinjo sa Azarom i Matićem očigledno polako sklapa kockice na Stamford Bridžu, a kada ih napokon sklopi, teško će ga bilo ko u Premijer ligi zaustaviti u godinama ispred nas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve