Nova vest
Fudbal

Petak, 31.01.2014.

16:40

"Stadion u Čačku strateški važan"

Generalni sekretar FSS Zoran Laković i direktor mlađih reprezentativnih selekcija Savo Milošević posetili su Čačak.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Laković i Milošević su se u tom gradu sastali sa gradskim rukovodstvom, čelnicima FK Borac i obišli stadion u izgradnji.

Prema Miloševićevim rečima, kada se stadion u Čačku završi biće jedan od najlepših kompleksa u Srbiji na kojem će igrati brojne reprezentativne selekcije.

"Strategija FSS jeste izmeštanje fudbala iz Beograda i formiranje kvalitetnih sportskih centara u kojima će se dobro i stručno raditi sa mladima", naveo je on i dodao da je su najvažniji dobri uslovi u kojima će oni trenirati.
Laković je istakao da budući stadion Borca predstavlja upravo ono za šta se Savez zalaže.
"Biće ovo jedan multifunkcionalni kompelks, imaće poslovni, hotelski, administrativni i sportski deo", rekao je on ističući da će novi teren doprineti sportu u Čačku.
Prema Lakovićevim rečima FSS će donirati sijalice za reflektore koji su stigli, a ostalo je samo da bude završena montaža.
"Od strateške je važnosti da se stadion završi što pre, a namera je da deo reprezentativnih selekcija usmerimo ka Čačku, jer do sada nije bilo uslova za to", rekao je generalni sekretar FSS.
Predsednik UO FK Borac Ilija Petrović istakao je da ovaj klub ima izuzetnu saradnju sa FSS. Na osnovu toga očekuje od FSS i grada Čačka da podrže strateške ciljeve kluba - obezbedjivanje infrastruktrure, odnosno završetak stadiona i izradu novih terena za rad sa mladim kategorijama.
"Svaka pomoć je dobrodošla, a mi ćemo se truditi da budemo veliki klub, sa dosta navijača koji igra dobar fudbal", naglasio je on.
Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izrazio je očekivanje da će se Borac vratiti u Superligu i dodao da su obećanja FSS ispunjena.
"Zahvaljujući FSS počela je rekonstrukcija stadiona, siguran sam da ćemo završiti započeto i da će naš grad biti fudbalski centar Zapadne Srbije", poručio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve