Nova vest
Fudbal

Petak, 31.01.2014.

09:33

Jojić potpisao za Borusiju Dortmund

Srpski reprezentativac Miloš Jojić stigao je u Dortmund i zvanično postao fudbaler Borusije sa kojom je potpisao četvoroipogodišnji ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jojić je prešao iz Partizana u redove vicešampiona Evrope za dva miliona evra, a navodno će nositi dres sa brojem 14.

On je protekle jeseni bio najbolji igrač Jelen Superlige, a protekle godine je debitovao i za reprezentaciju Srbije postigavši gol u prijateljskom meču protiv Japana.

"Oduđevljeni smo što smo u Jojiću dobili svestranog igrača sredine terena koji je posvećen fudbalu i koji ima veliki potencijal", rekao je sportski director Borusije Mihael Cork.

Zeka je statistički najbolji igrač Partizana ove sezone, jedini je odigrao svih 15 utakmica (1275 minuta, samo još trojica preko 1000 minuta), najbolji je strelac (6 golova, niko drugi preko 4), asistent (7, niko drugi preko 3, svi osim Jojića ukupno 10), a dominirao je i u kategoriji ključnih dodavanja (28, niko drugi preko 15).

Jojić ima najviše šuteva u okvir (19, niko drugi preko 13) i van okvira gola (15, niko drugi preko 14), a od 4 igrača sa najviše šuteva na gol jedini ima preko 50 posto preciznosti (59.4%).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve