Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.01.2014.

19:18

Nikolić: Videli smo slabosti

Jesenji šampion JSL Partizan zabeležio je prvi poraz na pripremama od bugarskog Liteksa, a trener Marko Nikolić smatra da treba izvući pouke iz neuspeha.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Mladi stručnjak naveo je da ima podeljene utiske, da se kod igrača video umor, ali i da je bilo dobrih stvari u meču koji je završen rezultatom 3:2 u korist Liteksa.

“Nije dobro što ne koristimo prilike, imali smo ih nekoliko pred golom Liteksa. Videli smo slabosti, dok na borbenost i želju igrača nemam zamerke”, naveo je Nikolić.

Golove za “crno-bele” postigli su Predrag Luka i Saša Marković, dok je odbrana beogradskog tima dozvolila Manolovu da postigne dva, a Cvetanovu jedan gol.

Pravili smo greške na sredini terena u pokušaju da se presing rivala sa velikim brojem igrača reši kroz igru, što nije način. Odbrambeni fudbaleri su imali preveliku želju da sprovedu u delo ideju da se iz poslednje linije počinje igra, čak i onda kada to nije trebalo da se radi”, dodao je Nikolić.

Trener Partizana naveo je da je najveći problem taktička nedisciplina.

Zaista ne gledam nešto strašno na to kada neko promaši i sa metar, ne volim samo taktičku nedisciplinu. Za sada je nema, ali neke stvari moraju da se uigraju. Dolazi ipak i onaj deo gde onaj ko manje promašuje, a više daje – igra. Ko manje greši u defanzivi – igra. Ali, to je manje više poznato, nisam otkrio toplu vodu”, zaključio je Nikolić.

Partizanu je ovo prvi poraz na pripremama u Turskoj, prethodno su savladane ekipe Volfsbergera i Gjeongnama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve