Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.01.2014.

09:38

Mažić sudi u Brazilu!

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić deliće pravdu na Svetskom prvenstvu u Brazilu ove godine. Pomoćnici će mu biti Milovan Ristić i Dalibor Đorđević.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Mažić je tokom jesenjeg dela sezone 2013/14 bio glavni sudija na tri meča Lige šampiona (Arsenal – Napoli, Barselona – Milan, Mančester Junajted – Šahtjor), vodio je jednu utakmicu plej ofa za to takmičenje, duel Rumunija – Grčka u baražu za odlazak u Brazil i osam utakmica Jelen Superlige.

Sezonu ranije ’upisao’ je četiri meča Lige šampiona i još sedam duela na međunarodnoj sceni.

Mažić je rođen 1973. godine u Vrbasu, njegovi asistenti, Beograđanin Milovan Ristić i Dalibor Đurđević iz Kruševca stalni su članovi istog tima.

Mažić je, kao sudija, bio učesnik Evropskog prvenstva za omladince 2009. godine, Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 21 godine 2011. i Svetskog prvenstva za mlade, 2013. godine.

Pored Mažića na spisku koji je FIFA objavila u sredu su još 32 glavnih sudija.

Poslednji sudija iz Srbije koji je vodio neku utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu je Zoran Petrović, 1990. godine u Italiji. Petrović je bio sudija i četiri godine pre toga, 1986. u Meksiku.

Srpski fudbaleri gostovaće u Brazilu pred početak Prvenstva, gde će odigrati prijateljski meč sa ekipom domaćina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve