Nova vest
Fudbal

Subota, 11.01.2014.

17:19

Riberi: Zlatna lopta sad ili nikad

Fudbaler minhenskog Bajerna Frank Riberi izjavio je da je uveren da ukoliko sada ne osvoji ’Zlatnu loptu’ novu priliku ponovo neće dobiti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Francuski internacionalac je u konkurenciji za prestižnu nagradu posle savršene sezone sa Bajernon, tokom koje je minhenski klub osvojio trofeje u svim takmičenjima u kojima je učestvovao.

Riberiju su konkurenti za ’Zlatnu loptu’ Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, a ko će osvojiti priznanje biće poznato na ceremoniji u Cirihu koja je zakazana za ponedeljak.

Mesi je u prethodne tri godine proglašavan za najboljeg u izboru Svetske fudbalske federacije i „Frans fudbala“, a prethodno je dobio poslednju ’Zlatnu loptu’ koju je dodeljivao taj magazin. Ove godine Ronaldo važi za glavnog favorita, uprkos Riberijevoj savršenoj sezoni, ali je Francuz istakao da je došlo njegovo vreme da ponese titulu najboljeg.

Mesi i Ronaldo su dvojica sjajnih fudbalera koji postižu veliki broj golova, ali nemojmo upoređivati naše statistike. Naši stilovi su različiti. Uradio sam sve što je bilo moguće, izbegao sam povrede i imao sam dobre partije. Ronaldo postiže dosta golova, ali je Mesi uvek najbolji na svetu, iako je imao problema sa povredama prošle godine. Uradio sam sve što sam mogao, teško je dati više na terenu. Igrao sam na svim utakmicama, osvojio sam sve trofeje, bio sam igrač koji odlučuje utakmice. Uveren sam da imam veliku šansu da osvojim titulu. Ali, za mene je to situacija ’sad ili nikad’, pošto imam 30 godina“, rekao je Riberi.

Francuski fudbaler je istakao da ga u slučaju da ne dobije ’Zlatnu loptu’ to neće zaustaviti da bude najbolji.

Ako osvojim tu titulu, zahvaliću se supruzi i ocu. Oni su uvek bili uz mene, čak i u najtežim trenucima. Ali, nije kao da uvek razmišljam o ’Zlatnoj lopti’, nisu mi potrebni lekovi za spavanje. Za mene bi ’Zlatna lopta’ bila nagrada za sve ono kroz šta sam prošao. Nešto neverovatno. Ali, ako je i ne osvojim, život će se nastaviti, iako će to biti velika prevara. Neće mi to zaustaviti karijeru, već će učiniti potpuno suprotno. Želim da se zabavljam sa Bajernom i ponovo sve osvojim. Takođe želim dobro Svetsko prvenstvo sa Francuskom“, istakao je Riberi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve