Nova vest
Fudbal

Petak, 10.01.2014.

20:23

Hicfild besan zbog Amazonije

Mesec dana nakon žreba za Mundija ne prestaju žalbe i kritike selekcija zbog mesta odigravanja utakmica, a poslednji se oglasio selektor Švajcarske.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Trofejni stručnjak Otmar Hifcild žalio se jer je domaćin SP 2014. Brazil odlučio da se pojedine utakmice igraju u Manausu, gradu u sred džungle Amazonije.

Među selekcijama koje će morati na ovo daleko i naporno putovanje u tropsku džunglu je i Švajcarska, koja će 25. juna igrati protiv Hondurasa, nakon utakmica u Salvadoru i Braziliji koji su u drugim klimatskim uslovima.

"Mislim da je čak neodgovorno igrati fudbal na takvom mesto usred džungle u Amazoniji. Verujem da je u pozadini komercijalna važnost i ne slažem sa pravilima FIFA. Brazil je ogromna zemlja, potreban je petosatni let avionom da bi se stiglo do Salvadora do Brazilije, a odatle do Manausa", rekao je Hicfild.

Već sada mnogi timovi planiraju pripreme svojih igrača kako bi ih adekvatno spremili za velike napore u Brazilu.

"Morate biti u fenomenalnoj fizičkoj kondiciji da bi to izdržali. Narednih meseci imaćemo sastanke sa sportskim naučnicima, doktorima i fizioterapeutima, kako bi se spremili za to", rekao je Hicfild.

Tokom grupne faze Mundijala reprezentacije će preći na hiljade kilometara između utakmica, a najviše verovatno SAD koji će ukupno skupiti čak 14.000 kilometara na putovanju do tri stadiona u Brazilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve