Nova vest
Fudbal

Petak, 10.01.2014.

12:42

FIFA: Odluka o Kosovu u martu

Izvršni odbor Svetske fudbalske federacije (FIFA) u martu će doneti odluku o zahtevu Fudbalskog saveza nepriznatog Kosova da igra međunarodne utakmice.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Čelnici FSS ponovili su u Cirihu da je neprihvatljivo da FS Kosova i Metohije bude primljen u članstvo FIFA i UEFA, dok se status južne srpske pokrajine ne reši u UN.

Odlaganje donošenja odluke prema stavu FSS garantuje pozitivne vesti iz Niona.

Stavovi koje su predstavnici FSS izneli svode se na nemogućnost i neprihvatanje prijema FSKiM u međunarodne fudbalske organizacije dok se ne reši status južne srpske pokrajine u Ujedinjenim nacijama.

FSS je ponovila zahtev da se zabrani odigravanje bilo kakvih utakmica reprezentacije KiM sa republikama bivše Jugoslavije, kako na teritoriji KiM, tako i na teritorijama drugih, međunarodno priznatih, država.

Posle iznošenja stavova od strane predstavnika dve delegacije, čelnici FIFA su obavestili prisutne da će odluka o ovom pitanju biti razmatrana i donesena na narednim sastancima najviših tela organizacije, Odbora za hitna pitanja FIFA koji će biti održan sledeće nedelje i Izvršnog komiteta FIFA, zakazanog za sredinu marta.

Premijer Republike Srbije Ivica Dačić prethodno je izjavio da očekuje velike pritiske povodom odluke FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve