Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.12.2013.

16:39

"Od RVP levu, od Suaresa dribling"

Romelu Lukaku je i ove sezone jedan od najboljih napadača Premijer lige, iako je ponovo na pozajmici, a otkrio je šta želi da 'ukrade' od najboljih na svetu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Belgijanac ima cilj da da za dve godine bude u društvu Zlatana Ibrahimovića, Edisona Kavanija, Robina van Persija, Luisa Suaresa...

"Analiziram njihovu igru, pratim njihove pokrete. Želim prisustvo Ibrahimovića, levu nogu Van Persija, desnu Kavanija, kretanje Levandovskog, dribling Suaresa. On je toliko nepredvidljiv", rekao je Lukaku.

Lukaku je ove sezone na 21 utakmici za Everton i reprezentaciju postigao 10 golova uz 5 asistencija. Prošle je dao 17 za Vest Bromvič, ali i dalje nema mesta u Čelsiju.

"Spremam li se za Čelsi sledeće sezone? Naravno, zašto bih inače potpisao ugovor na pet godina. Vratiću se u Čelsi kao jedan od najboljih napadača Premijer lige. I dalje želim da postanem jedan od najboljih napadača na svetu", ističe Lukaku.

Nakon sjajne igre za VBA prošle sezone mnogi su očekivali da će kod Žozea Murinja dobiti prednost nad Fernandom Toresom, Dembom Ba, ali je završio na Godison parku, iako je Portugalac u međuvremenu doveo i Samjuela Etoa.

"Želeo sam da ostanem u Čelsiju tokom leta, ali sam osetio da moram da odem da bih igrao više. Moj cilj je bio da budem bolji nego prošle sezone. Žoze Murinjo mi je bio trener dva meseca. To je nešto posebno. On gradi temelj neverovatne mašine ponovo. Nemam problema s njim", otkrio je razlog odlaska sa Stamford Bridža Belgijanac.

On je proteklih nekoliko meseci ukrao slavu povratniku Murinju u medijima, koji su često spekulisali da među njima dvojicom postoji sukob.

"Murinjo je želeo da ostanem, pitao me želim li da odem. U nekim intervjuima moje reči su izvrnute, ali je istina da je on pristao da idem. Nije razumeo šta ja želim, to je ono što cenim kod njega", objasnio je Lukaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve