Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.12.2013.

22:17

LK: Siti prošao, Čelsi ispao!

Fudbaleri Mančester Sitija bez problema su se plasirali u polufinale Liga kupa, dok je Sanderlend napravio iznenađenje eliminisavši Čelsi.

Izvor:

Autor:

Default images

Sanderlend je slavio protiv Čelsija sa 2:1 posle produžetaka, a veliki trijumf izabranicima Gusa Pojeta doneo je Ki Sung-Jong u 118. minutu utakmice.

Čelsi jep poveo autogolom Lija Katermola u 46. minutu, a preokret domaćina najavio je Fabio Borini u 88. minutu, da bi meč otišao u produžetak, a Sanderlend zasluženo slavio, pošto su 'Plavci' promašili previše prilika.

Dosta lakši posao imali su 'Građani' na gostovanju drugoligašu Lesteru (3:1). Prvi gol viđen je u osmom minutu, kada je Aleksandar Kolarov poslao pravi projektil iz slobodnog udarca u gornji desni ugao gola Kaspera Šmajhela.

Prednost je duplirao Edin Džeko, pet minuta pre kraja prvog dela igre, da bi isti igrač doneo svom timu tri gola prednosti u 53. minutu. Konačan rezultat meča postavio je Lojd Dajer u 77. minutu.

Četvrtina finala Liga Kupa:

Lester – Mančester Siti 1:3(0:2)
Dajer 77 - Kolarov 8, Džeko 41, 53
Sanderlend – Čelsi 2:1(0:0)
Katermol 46(ag) - Borini 88, Sung-Jong 118

sreda:
20.45
Stouk – Mančester Junajted
20.45 Totenhem – Vest Hem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve