Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.12.2013.

13:25

Nikolić više nije trener Vojvodine!

Fudbalski klub Vojvodina objavio je da Marko Nikolić nije više trener Novosađana, posle spekulacija da će preuzeti Partizan ili Crvenu zvezdu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nikolić je po završetku jesenjeg dela sezone u Jelen Superligi Srbije na zajedničkom ručku saopštio upravi kluba i igračima da više ne želi da bude trener novosadskog kluba.

„Bila mi je čast da budem na klupi jednog tako velikog kluba kakav je Vojvodina. Proveo sam u Novom Sadu šest lepih, ali turbulentnih meseci i odavde nosim samo najlepše utiske“, rekao je Nikolić.

Došao sam u klub u jako nezgodnom trenutku, posle smrti predsednika Butorovića, ali smo po mom dubokom uverenju svi zajedno odradili dobar posao. Vojvodina je sada stabilna, novi ljudi u upravi će sigurno učiniti sve da klub u godini kada slavi jubilej 100 godina od osnivanja, bude na još višem nivo nego na kojem je bio. Da je moglo da bude bolje, moglo je, i ostaje mi kao ’kost u grlu’ osećanje da smo mogli da imamo nekoliko bodova više. Ipak, plasirali smo se u polufinale Kupa i skoro sam siguran da će Vojvodina na proleće doneti u Novi Sad toliko željeni trofej. To im, bez kurtoazije, želim svim srcem“, dodao je Nikolić.

Na pitanje da li ta odluka znači da će preuzeti neki od ’večitih’ rivala, što se spekulisalo poslednjih nedelja, Nikolić je rekao.

Trenutno nisam trener nijednog kluba, a šta će biti, vreme će pokazati. Ne želim da potenciram ništa jer je trenerski posao takav da nikada ne znate na koju stranu će vas odvesti. Nisu Partizan i Crvena zvezda jedini klubovi u Srbiji u kojima se može raditi, niti je isključena opcija da se otisnem u inostranstvo“.

Nikolić je na kraju istakao da su razlozi njegovog odlaska iz Vojvodine privatne prirode.

Mnogo energije je za ovih šest meseci potrošeno, kao da sam radio dve godine. Uz sve to, jedan od presudnih faktora mog odlaska iz Novog Sada je privatne prirode koji nema veze sa fudbalom“, naglasio je Nikolić.

Zanimljivo je da je Nikolić pred poslednje kolo jesenjeg dela sezone u Jelen Superligi na spekulacije da će preuzeti Partizan odgovorio sa: "Ko zna, možda preuzmem Bajern". Dan kasnije, Novosađani su poraženi od Crvene zvezde sa 2:1 golom Dragana Mrđe u nadoknadi vremena, i prvi deo sezone su završili na petom mestu sa 24 boda, devet manje od vodećeg Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve