Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.12.2013.

12:36

Povratak srpskog fudbala

Ovog ponedeljka nastavljamo naš serijal o rekonstrukciji srpskog fudbala i sada se već bavimo konkretnim predlozima, segment po segment.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posledice lošeg rada na marketingu i promociji su jasne – prihodi su manji. Odgovornost za situaciju u velikoj meri snose sami akteri domaćeg fudbala – klubovi i Zajednica superligaša.

Prvi korak u tom pravcu je povratak domaćeg fudbala na televiziju.

Konstatovali smo u ranijim epizodama da jedan od bazičnih problema leži u činjenici da je naš fudbal bukvalno nestao iz mejnstrim medija. Podrška kablovskih kanala je neophodna, jer su njihovi resursi nešto što televizije sa nacionalnom frekvencijom ne mogu da ponude, ali je potpuni odlazak sa medija koji u proseku drže 90 posto gledanosti potez koji direktno šteti domaćoj Superligi.

Primeri iz celog sveta jasno govore o tome koliko je efektna prezentacija u medijima važna za popularnost sportskih takmičenja. Suština je u tome da se znanje i svest javnosti prošire sa nekoliko klubova koji po sebi privlače pažnju na kompletno takmičenje i tako pruži prostor za opstanak onih manjih klubova.

Više pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve