Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.12.2013.

20:22

Blater: April rok za stadione

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater ponovo je upozorio organizatore Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. irekao da je rok za sve stadione april.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Blater rekao je da na Korintijas areni neće biti odigrana prva utakmica Svetskog prvenstva ukoliko radovi ne budu završeni dva meseca pre početka takmičenja.

“Radovi na Korintijas areni moraju da budu završeni najkasnije do 15. aprila, što je dva meseca pre početka takmičenja. Nema plana B u ovom trenutku”, rekao je Blater.

Generalni sekretar FIFA Žerom Valke rekao je da bi sredinom aprila na Korintijas areni trebalo da bude održana test utakmica, kako bi se utvrdilo da li je stadion spreman za Mundijal.

Na stadionu Korintijas arena 27. novembra prilikom izgradnje stadiona poginule su dve osobe, kada se tokom izgradnje srušio kran. Radovi na stadionu su nastavljeni posle trodnevne žalosti.

Pored stadiona u Sao Paulu, do kraja prvobitnog roka, 31. decembra, neće biti završeni radovi ni na stadionima u Manausu, Natalu, Porto Alegreu, Kujabi i Kuritibi.

Svetsko prvenstvo održaće se od 12. juna do 12. jula u Brazilu, a utakmice će se igrati na 12 stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve