Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.12.2013.

22:50

Atletik šokirao Barsu u Bilbau!

Fudbaleri Barselone pretpeli su prvi poraz ove sezone u Primeri pošto su u 15. kolu na gostovanju u Bilbau izgubili od Atletika sa 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Baskijci su prekinuli niz od 20 utakmica bez pobede protiv Katalonaca, pošto su poslednji put slavili davne 2006. godine.

Trijumf Atletiku doneo je Muniain u 70. minutu, na asistenciju Susaete. Barsi je ovo drugi vezani neuspeh nakon što su prethodno poraženi u Amsterdamu od Ajaksa sa 2:1 u Ligi šampiona.

Katalonci su tako napravili veliki kiks i dozvolili Atletiku iz Madrida da se izjednači sa njima na čelu tabele, pošto oba kluba imaju po 40 bodova. Ono što je još važnije je da se ovom pobedom Bilbaa u trku za titulu vratio i Real Madrid koji sada ima samo tri boda manje od Atletika i Barselone.

Atletik je trenutno na četvrtom mestu sa 11 bodova manje.

Trijumf domaćina nikako nije stigao nezasluženo iako je Barsa dominirala u posedu lopte (62%-38%). Domaći sastav uputio je čak 15 udaraca ka golu Pinta, od kojih je 6 išlo u okvir (Barsa 11-2).

Ipak, treba istaći da je šampion bio oslabljen na ovoj utakmici neigranjem Lionela Mesija i golmana Viktora Valdesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve