Nova vest
Fudbal

Subota, 30.11.2013.

15:00

Jojić iz prekida srušio Spartak

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak Zlatibor vodu 2:0 (0:0) u meču 14. kola Jelen Superlige koji je odigran pred praznim tribinama stadiona u Humskoj.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Prvih 45 minuta obeležila je dominacija Partizana koji je imao deset šuteva u okvir gola, ali je Branimir Aleksić imao devet odbrana, a jednom mu je pomogla prečka.

Partizan je meč prelomio u prvih 15 minuta nastavka golovima Miloša Jojića iz prekida. Prvo je realizovao penal posle igranja rukom Andreja Mrkele, a onda i iz slobodnog udarca sa 17 metara.

Poslednjih pola sata meča obeležio je antologijski promašaj Aleksandra Noskovića koji nije uspeo da loptu ubaci u mrežu sa pola metra od gol linije, te Ivan Šaponjić koji je postao najmlađi debitant u istoriji Partizana.

Partizan je ostvario drugu pobedu u nizu, devetu u polusezoni i čuva bod prednosti ispred najvećeg rivala Crvene zvezde. Spartak je osmi sa deset bodova manje.

U sledećem kolu, poslednjem u jesenjem delu prvenstva, Partizan gostuje Čukaričkom (subota, 13:00), dok će Spartak dočekati Rad.

Spartak će priliku za revanš imati već u sredu na svom terenu u Subotici (13:00), u meču četvrtfinala Kupa Srbije.

JSL, 14. kolo:
Partizan – Spartak 2:0 (0:0)
Jojić 51p, 60

Partizan: Stojković, Obradović, Petrović, Ostojić, Stanković, Marković, Ilić (Brašanac 68'), Malbašić (Šaponjić 77'), Jojić, Ninković (Đemba Đemba 88'), Luka. Trener: Vuk Rašović

Spartak ZV: Aleksić, Cicmil, Šarac (Vojvodić 83'), Torbica, Trivunović, Nosković, Antonić, Puškarić, Vidović (Farkaš 73'), Radović, Mrkela (Džugurdić 62'). Trener: Dragi Kanatlarovski

U prvim utakmicama u subotu Zvezda je slavila na Karaburmi, dok su pobede ostvarili još Jagodina i Radnički Kragujevac.

Tok meča Partizan – Spartak:

U prvih 15-ak minuta igralo se otvoreno s obe strane, Luka je dva puta ugrozio gol Spartaka, ali je Aleksić oba puta bio siguran. U dobroj šansi posle dugog pasa Ostojića bio je Ninković, ali njegov šut odlazi iznad prečke.

Posle desetak minuta bez konkretnih akcija, Spartak dolazi do prve šanse, Antonić je pobegao odbrani crno-belih i šutirao po zemlji, ali je Stojković ponovo bio siguran i nogom spasao svoj gol. Minut kasnije Aleksić je zabeležio treću intervenciju, ovaj put na šut Malbašića.

U 32. minutu Partizan je imao dve sjajne šanse. Prvo je Luka pogodio prečku, da bi u nastavku akcije šut Jojića sa 16 metara izbačen skoro sa gol linije.

Samo pet minuta kasnije Spartak se ponovo jedva izvukao. Aleksić postaje junak meča, tri puta u dva minuta spašava svoj gol. Dva puta je zaustavio pokušaje Malbašića, a jednom Luke. Krilni igrač crno-belih je imao i zicer sa pet metara, ali ga je izblokirao Cicmil na gol liniji.

U finišu poluvremena Spartak je preuzeo loptu na nekoliko minuta, uspeo iz trećeg pokušaja da stigne do šanse, ali Stojković lako brani šut Torbice.

Već u sledećem napadu Partizan stiže do nove šanse za gol, Luka je sjajno proigrao Malbađića u kaznenom prostoru, ispred njega je bio samo Aleksić, igrač crno-belih je šutirao iz prve, ali je sjajni golman Spartaka ponovo bio siguran.

Partizan je imao deset šuteva u okvir gola, jednom je pogodio prečku, ostale lopte je zaustavio fenomenalni Branimir Aleksić.

U trećem minutu nastavka Partizan dobija penal nakon duela Ostojića i Antonića. Glavni sudija nije signalizirao faul u kaznenom prostoru, ali je promenio odluku na asistenciju pomoćnika koji stoji pored gola Spartaka. On je signalizirao igranje rukom Andreja Mrkele.

Loptu je uzeo najbolji igrač Partizan na proteklih nekoliko mečeva Miloš Jojić i preciznim šutem savladao ovaj put nemoćnog Aleksića.



Desetak minuta kasnije Partizan je duplirao prednost. Ponovo je strelac bio Miloš Jojić, ponovo iz prekida. Ovaj put Aleksića je savladao sjajnim šutem iz slobodnog udarca. Jojić je sa ova dva gola postao prvi strelac Partizana u JSL sa šest pogodaka, četiri ima Andrija Živković.



Spartak je imao savršenu šansu za gol i povratak u meč. Posle prodora sa leve strane jedan igrač gostiju je ubacio loptu u peterac, ona je prošla preko ruke Stojkoviću i išla paralelno sa gol linijom, Aleksandar Nosković je bio sam na pola metra od gola, ali je uspeo da promaši loptu glavom.

Ovaj promašaj će konkurisati za promašaj sezone, a možda i decenije.

Partizan je smanjio pritisak posle stečenog vođstva, a Spartak je nakon neverovatnog promašaja Noskovića u nastavku neuspešno pokušavao da ponovo stigne do gola crno-belih.

Petnaest minuta pre kraja Vuk Rašović je izvršio prvu izmenu, na teren je ušao Ivan Šaponjić koji je postao najmlađi prvotimac Partizana u istoriji. On je protiv Spartaka zaigao sa 16 godina, 3 meseca i 28 dana starosti. Prethodni rekorder bio je Dejan Marković iz 1989. godine.

Samo nekoliko minuta kasnije Šaponjić je imao šansu da postane i najmlađi strelac u istoriji crno-belih, ali je promašio veom dobru priliku ispred gola Aleksića, pa je rekord ostao u posedu Živkovića.

Deset minuta pre kraja Nosković je bio u novoj gol šansi, ovaj put je centaršut Puškarića uspeo da zahvati glavom i sjajno šutira, ali je Stojković uz pomoć prečke spasao gol.

Poslednjih deset minuta Partizan je potpuno kontrolisao igru, Brašanac je imao šansu za 3:0 u nadoknadi vremena posle duplog pasa sa Jojićem, ali je šutirao pored leve stative.

Partizan je zabeležio drugu pobedu u nizu, devetu u sezoni, dok je Spartak poražen šesti put, drugi u poslednja tri kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve