Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.11.2013.

22:45

A: Rapsodije Junajteda i Šahtjora

Fudbaleri Mančester Junajteda plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, dok je sada Šahtjor drugi u grupi A.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Junajted je u direktnom duelu za prvo mesto deklasirao Bajer u Leverkuzenu 5:0, i pokazao da 4:2 sa Old Traforda nije bilo slučajnost.

Ubedljiv je bio i Šahtjor koji je sa 4:0 nad Real Sosijedadom iskoristio debakl "farmaceuta" da ih preskoči na tabeli.

Junajted je od prvog do poslednjeg minuta gazio Bajer, iako je u Leverkuzenu bio bez Robina van Persija i Nemanje Vidića.

Heroj pobede bio je Vejn Runi koji nije dao ni jedan od pet golova, ali je namestio čak tri, i to prva tri. Prvo je pronašao Huana Antonija Valensiju za 1:0 u 22. minutu, a potom je njegov centaršut u svoju mrežu spremio Emir Spahić u 29. minutu.

Treći gol potigao je Džoni Evans u 66. minutu, a sledeća dva gola padala su u razmaku od 11 minuta. Prvo je gol dao drugi štoper Kris Smoling, a tačnu na savršenu predstavu za Aleksa Fergusona, koji je sa tribina posmatrao rapsodiju svog bivšeg tima, stavio je Nani.

Šahtjor je u stopu pratio "crvene đavole", a poveo je krajem prvog poluvremena golom Luiza Adrijana. Već na startu drugog prednost je duplirao Aleks Tešeira.

Poslednjih pola sata u centru pažnje bio je Daglas Košta, asistent kod prvog gola. Ovaj Brazilac, koji je svojevremeno bio želja Aleksa Fergusona dao je još dva gola za veliki trijumf Šahtjora.

Junajted je završio posao što se tiče osmine finala, ali ne i borbe za prvo mesto. Ima tri boda više od Šahtjora koji stiže na Old Trford u poslednjem kolu.

Tim iz Donjecka se pre svega bori za nokaut fazu takmičenja, jer Bajer ima samo bod manje, a u poslednjem kolu gostuje otpisanom Real Sosijedadu.

Grupa A:
Bajer Leverkuzen – Mančester Junajted 0:5
Valensija 22, Spahić 29ag, Evans 66, Smoling 77, Nani 88
Šahtjor – Real Sosijedad 4:0
Adrijano 37, Teišeira 48, Košta 68, 87

Tabela:
1. Mančester Junajted 5 3 2 0 11:3 11
2. Šahtjor 5 2 2 1 7:5 8
3. Bajer Leverkuzen 5 2 1 2 8:10 7
4. Real Sosijedad 5 0 1 4 1:9 1

Poslednje kolo:
Mančester Junajted – Šahtjor Donjeck
Real Sosijedad – Bajer Leverkuzen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve