Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.11.2013.

22:40

B: Real prošao, Juventus na putu

Fudbaleri Reala pobedom nad Galatasarajem 4:1 obezbedili su plasman u drugu fazu LŠ, a Juventus je dobio Kopenhagen 3:1 i na putu je da ostvari isto.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Čileanac Arturo Vidal postigao je sva tri gola za ’Staru Damu’, ali od toga dva sa penala, pa će Juve i Galatasaraj u sledećem kolu u Istanbulu najverovatnije odlučivati o drugom putniku u osminu finala. Real je, iako je od 26. minuta igrao bez isključenog Ramosa, slavio protiv Galate pogocima Bejla, Arbeloe i Di Marije, a za goste je strelac bio Bulut.

Vidal je u 29. minutu iz penala doveo Juve u vođstvo, ali je iskusni Melberg u 56. minutu doneo nadu Kopenhagenu da može da napravi čudo.

Međutim, samo četiri minuta kasnije Čileanac postiže novi gol sa ’bele tačke’, njegov četvrti na taj način ove sezone u LŠ, čime se izjednačio sa Mesijem.

U 64. minutu Vidal je dao još jedan gol i bilo je jasno da bodovi ostaju u Torinu, a VIdal je postao prvi Čileanac u istoriji koji je upisao het-trik u LŠ.

I pre ovog kola znalo se da će Real skoro sigurno proći dalje, ali to nije opustilo ’kraljevski klub’, koji je poveo golom Bejla u 37. minutu. Tada su Madriđani srušili rekord Barselone jer su dali gol i na 30. uzastopnoj utakmici u LŠ.

Bulut je izjednačio na asistenciju Drogbe, ali je Alvaro Arbeloa golom u 57. minutu krunisao svoju dobru partiju. Dileme u vezi sa pobednikom razrešio je Di Marija u 63. minutu, a na devet minuta do kraja trijumf je potvrdio Isko.

Real je tako postao prvi tim u istoriji LŠ koji je dao četiri ili više golova sa igračem manje. I sve to bez Kristijana Ronalda, kojeg je trener Ančeloti odmarao.

Grupa B:
Juventus – Kopenhagen 3:1
Vidal 29p, 61p, 64 – Melberg 56
Real Madrid – Galatasaraj 4:1
Bejl 37, Arbeloa 51, Di Marija 63, Isko 81 – Bulut 38

Tabela:
1. Real Madrid 5 4 1 0 18:5 13
2. Juventus 5 1 3 1 9:8 6
3. Galatasaraj 5 1 1 3 7:14 4
4. Kopenhagen 5 1 1 3 4:11 4

Poslednje kolo, 10. decembra:
Galatasaraj – Juventus
Kopenhagen – Real Madrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve