Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.11.2013.

19:04

Lipi bolji od Stanojevića u Kupu

Ekipa Gvangžua ima priliku da okonča fenomenalnu sezonu triplom krunom, nakon titula šampiona Azije i Kine, igraće i finale Kup Kine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpski trener Aleksandar Stanojević nije uspeo da zaustavi najdiminantniji kineski tim u dvomeču polufinala. U prvoj utakmici je bilo 1:0 u Pekingu, a u revanšu čak 6:3 za Gvangžu.

Peking je imao aktivan rezultat u Gvangžuu 20 minuta pre kraja, ali je domaćin potom postigao tri gola i odbranio trofej.

Elkeson i Dario Konka su doneli Gvangžuu 2:0 na poluvremenu, početkom drugog je izjednačio Piter Utaka, ali je samo tri minute kasnije prednost domaćinu vratio Žang Lipeng.

Međutim, u narednih deset minuta Utaka postiže još dva gola i donosi novo izjednačenje, ali dva minuta nakon pogotka za 3:3, Huang Boven ponovo vraća Guangžuu u vođstvo.

U nastavku meča Peking nije imao snage za novi povratak, a Brazilac Murikvi i Argentinac Konka svojim drugim golom potvrđuju pobedu najboljeg tima Azije, koji će u decembru učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu.

Gvangžu će u finalu Kupa Kine igrati protiv Gvižu Mutaia. Prvi meč igra se u Gvižuu 1. decembra, a revanš je sedam dana kasnije u Gvandžuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve