Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.11.2013.

18:00

Rekord Bajerna u hladnoj Moskvi

Fudbaleri Bajerna ostvarili su i petu pobedu u Ligi šampiona, savladali su u Moskvi CSKA sa 3:1.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

CSKA je imao više gol šansi od rivala, ali je Bajern bolje koristio svoje prilike i nastavio seriju pobeda. Arjen Roben je postigao prvi, Mario Gece posle sjajnog prodora drugi, a Tomas Miler iz penala treći gol.

Domaćin je samo preko Keisukea Honde uspeo da smanji rezultata na 2:1, takođe iz penala, a Japanac je na 0:1 prospustio dva zicera.

Ovo je Bajernu deseta uzastopna pobeda u Ligi šampiona što je novi rekord takmičenja. Prethodni je držala Barselona sa devet trijumfa u nizu.

Bavarci su na korak od osvajanja prvog mesta u grupi jer ima šest bodova više od Mančester Sitija koji kasnije dočekuje Viktoriju, i 3:0 iz prvog međusobnog duela.S druge strane, CSKA je ostao na samo tri boda, pa će u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Viktorijom odlučivati o putniku u Ligu Evope.

U prvoj postavi "armejaca" biio je i srpski reprezentativac Zoran Tošić koji je odično odigrao. Posle njegovog centašuta CSKA je dobio penal, a deset minuta pre kraja meča pogodio je prečku. U Moskvi je bilo hladnije nego u utorak u Sankt Peterburgu, meč se igrao na -7 stepeni celzijusa, a padao je i sneg.

Ostali mečevi 5. kola u grupama A, B, C i D igraju se u standardnom terminu od 20:45 časova, a u centru pažnje biće duel Bajera i Mančester Junajteda u Leverkuzenu.

Bajern je od prvog minuta uspostavio kontrolu igre kratkim pasovima, ali CSKA uspeva da u prvih desetak minuta nekoliko puta zaprete Nojeru, ali je odbrana Bajerna na vreme zaustavila obećavajuće napade Tošića i Honde.

Nemci su nastavili u svojersnoj formi "tika-take" da trže rupu u odbrani CSKA, i pronašli su je već u 18. minutu. Tomas Miler je prošao po levoj strani i poslao loptu po zemlji u kazneni gde je na nju natrčao Arjena Robena i zakucao je pored nemoćnog Akinfejeva u mrežu. Bio je to prvi šut Bavaraca na meču.

Samo tri minute kasnije Holanđanin je umalo postigao i drugi gol, Kros ga je sjajno pronašao dubokim pasom iz sredine na desnu stranu kaznenog prostora, ali Roben nije dobro zahvatio loptu pa je šansa propala. Bajern u 29. minutu ostaje bez kapitena. Filip Lam se povredio pa je umesto njega na teren ušao Tijago Alkantara.

Ništa se nije menjalo na terenu ni u narednih dvadesetak minuta, Bajern je i dalje kombinovao, a CSKA povremeno pokušaovao da preko krilnih igrača stigne do šanse. Najozbiljnije je delovao napad preko Muse po desnoj strani, ali je centarfor "armejaca" prerano i nerezonski reagovao poslavši loptu daleko od gola.

U poslednjem minutu prvog poluvremena isti igrač je propustio sjajnu šansu za izjednačenje. Musa je dobio fantastičan pas od Honde u šesnaesterac, on je stigao na pet metara od gola gde se odlično snašao pored dva igrača Bajerna, ali je traljavo šutirao pa je Nojer lako stigao do lopte.

Prvih pet minuta drugog poluvremena obeležio je Keisuke Honda. Japanac je imao dve sjajne šanse da donese izjednačenje ekipi CSKA. Prvo se spetljao s loptom kada je stigao na nekoliko metara od opreznog Nojera, a potom je golmana Bajerna sjajno reagovao i nakon novog traljavog šuta Honde sa svega 3-4 metra.

Samo nekoliko minuta kasnije usledila je kazna za ove promašaje. Sjajni Mario Gece je predriblao rivale u kaznenom prostoru, a onda zakucao loptu u donji desni ugao. Senzacionalna akcije Gecea, Akinfejev nije imao šanse.

Ipak, samo šest minuta kasnije CSKA se vraća u igru. Dante je igrao rukom u kaznenom prostoru sprečivši skoro siguran gol, ali je domaćin dobio bar penal. Honda je preuzeo odgovornost, poslao Nojera u jednu, a loptu u drugu stranu i iskupio se donekle za prethodne promašaje.

Međutim, "armejci" ovo nisu znali da iskoriste, samo tri minute kasnije Šćenjikov je bio neoprezan, zakasnio je sa startom i faulirao Robena u kaznenom prostoru, pa je i Bajern dobio penal. Siguran realizator najstrože kazne za šampiona Evrope bio je Tomas Miler. I on je poslao Akinfejeva u pogrešnu stranu.

Seriju gol šansu Bajern je nastavio i da minuta nakon trećeg gola. Bavarci su dibili indirektan udarac u kaznenom prostoru, ali je Roben šutirao pored gola. Usledilo je 15-ak minuta mirne igre, CSKA je nastavio da bezopasno preti sve do 79. minuta. Zoran Tošić je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, dobro je šutirao, ali je nažalost pogodio prečku.

sastavi:
CSKA: Akinfejev – Šćenjikov, Berezucki, Ignaševič, Nababkin – Milanov, Vernblom – Zuber (Elm 68'), Tošić, Honda – Musa (Bezeljuk 80')

Bajern: Nojer – Alaba, Dante, Boateng, Rafinja – Lam (Alkantara 29') – Roben, Kros, Martines (Kirhof 80'), Miler – Gece

Liga šampiona, grupa D:
CSKA – Bajern Minhen 1:3 (0:1)
Honda 62p – Roben 18, Gece 56, Miler 65p
20:45 Mančester Siti – Viktorija Plzenj

Tabela, uživo:
1. Bajern Minhen 5 5 0 0 15:2 15
2. Mančester Siti 4 3 0 1 11:6 9
3. CSKA Moskva 5 1 0 4 7:15 3
4. Viktorija Plzenj 4 0 0 4 2:12 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve