Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.11.2013.

17:22

Hajduk pred kaznom zbog "Za dom..."

Sud u Splitu pokrenuo je disciplinski postupak protiv Hajduka zbog "neprimerenog ustaškog skandiranja na Poljudu".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Incident se dogodio na meču hrvatskog šampionata između Hajduka i Osijeka kada su navijači orkestrirano navijali ustaškim pozdravom "Za dom spremni“ i "Ajmo, ustaše".

Hajduk je na pomenutom meču ostao bez pobede (1:1), a sada mu preti i teška kazna, prema pisanju hrvatskih medija. "Bili" imaju rok od tri dana da se oglase o incidentu.

Navijači Hajduka su na taj način pružili podršku hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću, iako je on kapiten njihovog omraženog rivala Dinama iz Zagreba.

Šimunić je u centru pažnje zbog istog ustašnog pozdrava "Za dom, spremni" sa navijačima nakon meča Hrvatske i Islanda prošlog utorka, zbog čega je istragu pokrenula i FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve