Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.11.2013.

17:07

Tragedija u Brazilu (FOTO)

Najmanje dvoje ljudi je poginulo kada se na stadionu u Sao Paulu srušio kran tokom izvođenja građevinskih radova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Stadion na kojem se dogodila nesreća trebalo je da bude završen za mesec dana i na njemu će biti otvoreno Svetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine

Jedan od poginulih je upravljao kranom, drugi je postavljao sedišta na istočnoj tribini, a treći čovek je povređen, trenutno je u bolnici i za sada nije poznato njegovo stanje.

Anibal Kutinjo, arhitekta koji je bio zadužen za stadion Itakerao, izjavio je da je u trenutku nesreće postavljan poslednji deo krova.

“Palo je 500 tona materijala, šteta po stadion je minimalna pošto je taj komad pao na privremenu strukturu”, rekao je Kurinjo.

Korintijans, klub koji će igrati na novom stadionu, samo je u kratkom saopštenju rekao da “duboko žali zbog nesreće”. Kompanija Odebreht, koja gradi stadion, još se nije oglasila, a nedavno je iz te firme rečeno da je završeno oko 94% stadiona.

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je da je “duboko tužan zbog tragičnih smrti”, a izjavama saučešća pridružio se i generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

“Ekstremno sam šokiran vestima iz Sao Paula. Naše misli su sa porodicama nastradalih”.

FIFA i lokalni organizacioni komitet (LOC) predstojećeg SP saopštili su da je bezbednost radnika glavni prioritet za te organizacije.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve