Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.11.2013.

14:47

Lovre zarobljen u Iranu bez pasoša

Srpski fudbaler Goran Lovre, koji nastupa za iranski Estegal, izjavio je FoNetu da ne može da napusti tu zemlju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Razlog za to jeste što klub ne želi da mu dâ pasoš, ukoliko ne potpiše raskid ugovora.

Lovre objašnjava da mu je, u razgovoru sa predsednikom Estegala, kojem je prisustvovao i njegov menadžer, rečeno da će mu pasoš biti vraćen ako potpiše raskid ugovora, dok će novac koji mu klub duguje dobiti za desetak dana.

Lovre je, međutim, to odbio, jer mu niko ne garantuje da će mu novac biti isplaćen i najavio da će se obratiti Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

Kao državljanin Srbije, Lovre se obratio ambasadi Srbije u Teheranu, kako bi mu izdali privremeni pasoš koji se koristi u slučajevima kada je pasoš ukraden ili izgubljen.

U ambasadi su mu, prema njegovim rečima, rekli da ne mogu da mu izdaju privremenu dozvolu za izlazak iz zemlje zbog nedostaka opreme za biometrijska dokumenta, kao i da će im biti potrebno oko mesec dana da reše taj problem.

Još kao igrač Anderlehta, Lovre je dobio i državljanstvo Belgije, pa se obratio i njihovoj ambasadi u kojoj mu je odgovoreno da bi privremeni pasoš dobio istog dana da je ušao u Iran sa belgijskim pasošem, a ne kao državljanin Srbije.

Sličan slučaj, ali još drastičniji, nedavno smo imali i u Kataru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve