Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.11.2013.

23:19

'Orlovi': Srbi rešetali po Evropi

Srpski fudbalski internacionalci bili su veoma raspoloženi ovog vikenda. Čak 18 naših igrača upisalo se u strelce širom Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najefikasniji je bio Aleksandar Mitrović koji je dao dva gola za Anderleht, a prvenac u dresu Sitija upisao je Matija Nastasić.

Strelci bili i Boško Janković, Filip Đorđević, Dejan Lekić, Filip Kostić, Lazar Marković, Nemanja Gudelj, Zoran Tošić, Zvonimir Vukić, Miljan Mrdaković, Marko Momčilović, Pavle Popara, Lazar Arsić, Đorđe Milić, Vladimir Đorđević, Nemanja Andrić i Miloš Adamović.

Ali, krenimo redom.

Engleska – Matija Nastasić stigao je do prvenca u Engleskoj u goleadi Mančester Sitija nad Noričom 7:0. Aleksandar Kolarov meč je gledao sa klupe.

Nemanja Vidić bio odličan u pobedi Mančester Junaujteda nad Fulamom u Londonu (3:1), dok se Branislav Ivanović nije proslavio sa Čelsijem u Njukasli (0:2). Jedan gol stigao je sa strane koju on pokriva.

Nikola Žigić je odigrao 90 minuta za Birmingem, ali nije pomogao timu da izbegne treći poraz u poslednja četiri kola, ovaj put od Čarltona.



Italija – Boško Janković vratio se u startnu postavu Verone i odmah je pokazao koliko je značajan za tim postigavši drugi gol u pobedi protiv Kaljarija (2:1). Nenad Krstičić igrao je do 66. minuta za Sampdoriju koja je izgubila kući od Sasuola (4:3).



Roma nije uspela da upiše 11. pobedu na startu sezone, odigrala je nerešeno 1:1 u Torinu, a Adem Ljajić igrao je za ’vučicu’ od 67. minuta. U domaćem sastavu Nikola Maksimović dobio je tek nekoliko desetina sekundi.

Nemačka – Neven Subotić je sa klupe gledao rapsodiju Borusije protiv Štutgarta (6:1). Ognjen Mudrinski dobio šansu u startnoj postavi Grojter Firta, ali do 72. minuta kada je zamenjen nije uspeo da postigne ni jedan od pet golova njegovog tima.

Slobodan Medojević je odigrao svih 90 minuta u pobedi Volfsburga nad Ajntrahtom u gostima sa 2:1.

Pirineji – Lazar Marković se vratio na teren sjajnim golom u laganoj pobedi Benfike nad Akademikom. Srpski fudbaler je pet minuta pre kraja postigao treći gol svog tima. Nemanja Matić je odigrao ceo meč, dok je Miralem Sulejmani ostao na klupi.



Antonio Rukavina odigrao je ceo meč u novom porazu Valjadolida u Primeri. Njegov tim primio je samo jedan gol u Almeriji. Uspešan je bio i Miroslav Đukić koji je pod velikim pritiskom otkaza. Njegova Valensija savladala je Hetafe u gostima sa 1:0 pa je srpski trener preživeo.

U Segundi, Sporting iz Hihona odigrao je nerešeno 2:2 u gostima protiv Kordobe, a bod gostima u 90. minutu doneo je Dejan Lekić koji je osam minuta ranije zamenio Stefana Šćepovića.

Francuska – Milan Biševac zatvorio sve prilaze golu Liona koji je konačno slavio, sa 2:0 nad Gengamom. Pavle Ninkov i Uroš Spajić poraženi sa Tuluzom 2:1 u Evijanu. Milošu Krasiću pola sata u porazu Bastije u Remsu.

Filip Đorđević ponovo je bio strelac za svoj Nant koji je odigrao nerešeno 1:1 u gostima sa Monpeljeom. Đorđević je pogodio u 22. minutu što je njegov sedmi gol u sezoni, ali Nant je u poslednjem minutu ispustio pobedu.

Beneluks – Aleksandar Mitrović postigao je tri gola proteke nedelje. Prvo je bio strelac prvog od tri gola Anderlehta u Ostendeu u sredu, da bi u subotu bio dvostruki strelac protiv Levena za 3:1, i tako stigao do šestog gola u belgijskoj Župile ligi.



Sjajanu subotu imao je i mladi vezista AZ Alkmara Nemanja Gudelj, pogotkom u slavlju protiv Den Haga 2:0. Breda njegovog oca Nebojše doživela težak poraz u Valvajku 3:0. Dušan Tadić će želeti brzo da zaboravi meč sa NEK-om, u kojem je njegov Tvente ispustio 2:0.



Filip Kostić postaje polako jedan od najboljih igrača Groningena koji je odigrao nerešeno 3:3 sa Rodom. Kostić je upisao 3. gol u sezoni (drugi u dve nedelje), a uz to je imao i jednu asistenciju.



Klub Briž pobedio je Lokeren sa 1:0, Vladan Kujović ostao je na klupi domaćina, a Đorđe Despotović na klupi gostiju. Beveren je kod kuće poražen od Serkl Briža sa 1:0, u startnoj postavi domaćina našao se Miloš Marić koga je u 68. minutu zamenio Dalibor Veselinović.

Rusija – Zoran Tošić je nastavio golgeterski niz u dresu moskovskog CSKA i na meču sa Volgom. Pokupio je otpadak i ponovo doneo trijumf "armejcima". Milan Rodić bio je asistent za domaćina Volgu. Dinamo je nastavio sa serijom dobrih rezultata, a Marko Lomić je ponovo bio jedan od najzaslužnijih za mirnu mrežu moskovskog tima.



Ostali – Zvonimir Vukić je ponovo bio zlatna rezerva PAOK-a, u 94. minutu pogodio je iz slobodnjaka za trijumf protiv Ergotelisa.. Miljan Mrdaković bio je strelac u pobedi Verije nad Iraklisom u revanšu drugog kola Kupa Grčke, ali njegov tim nije uspeo da prođe dalje.



Milan Vilotić je tokom nedelje postigao autogol, ali je Grashoper slavio u gradskom derbiju nad Cirihom. Pavle Popara pogodio je u trijumfu Slavije iz Sofije u sredu u Bugarskoj.

Marko Momčilović drugi vikend u nizu strelac za Pandure u Rumuniji, što je četvrti gol sezone za ovog štopera. Ipak, njegov tim je poražen od Vasluia.

Mladi vezista Lazar Arsić bio je dvostruki strelac u pobedi Lombard Pape u Mađarskoj sa 3:1 protiv Kečkemeta za koji je ceo meč uz žuti karton odigrao Dejan Karan, dok je Vladan Savić igrao do 80. minuta. Đorđe Milić doneo je Egriju penale u Kupu tokom nedelje, ali je njegov tim eliminisan. Strelci u Kupu bili su i Vladimir Đorđević i Nemanja Andrić čiji je Đer slavio 3:0.

Miloš Adamović ublažio je u nadoknadi vremena poraz Ravana od Intera, u derbiju Bakua u Azerbejdžanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve