Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.10.2013.

21:00

FIFA: Egipat kao domaćin u Kairu

Svetska fudbalska federacija dozvolila je Egiptu da revanš meč baraža za Svetsko prvenstvo sa Ganom odigra u Kairu, uprkos zabrinutosti za bezbednost.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Gana je prvi meč dobila sa 6:1, a Fudbalski savez te zemlje tražio je od FIFA da promađe bezbedno mesto za održavanje utakmice 19. decembra na neutralnom terenu zbog protesta u prestonici Egipta.

Ipak, vladajuće telo svetskog fudbala je u sredu objavilo da će utakmica biti odigrana u Kairu posle posete delegacije FIFA, ali je zatraženo da se garantuje bezbednost.

FIFA je takođe objavila da je odluka da finale afričke Lige šampiona bude održano u Kairu 10. novembra pokazuje da se situacija u Egiptu polako vraća u normalu.

Navijačima će biti dozvoljeno da prisustvuju i meču sa Ganom i finalu Lige šampiona, posle prethodne odluke da svi veliki mečevi budu igrani na malom stadionu u El Guni na obali Crvenog mora i dalje od velikih gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve