Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.10.2013.

20:36

SAF: Hteo sam da emigriram u Kanadu

Legendarni menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson otkrio je da je tokom igračkih dana u jednom trenutku želeo da napusti fudbal i preseli se u Kanadu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ferguson je prošle nedelje objavio svoju autobiografiju koja je izazvala veliku kontroverzu pošto je u njoj otkrio zanimljive detalje o gotovo svim igračima sa kojima je sarađivao, ali i rivalima. Ipak, neke stvari u njoj nije ni pomenuo, kao što je slučaj sa željom da emigrira u Kanadu, koju je otkrio na jednom predavanju u Škotskoj.

Škot je otkrio da je kao igrač Sent Džonsona umalo napravio korak koji bi mogao da promeni istoriju britanskog fudbala i Mančester Junajteda, kakvi su danas.

Dobio sam papire da emigriram u Kanadu. Čim sam ih dobio stavio sam ih u jednu fioku u kući dok ne odlučim šta ću dalje“, rekao je Ferguson.

Ferguson je otkrio da je tada rezervni tim Sent Džonsona pretrpeo poraze rezultatima 9:2, 10:2 i 8:0, da nije imao želju da igra, a da je menadžer Bobi Braun iskalio bes upravo na njemu kada je poslao prijateljicu da kaže da je bolestan.

Rekao mi je da sam sramota i da se javim sledećeg dana zato što su neki igrači zaista povređen. Postigao sam het-trik, prvi u svojoj karijeri i to mi je promenilo život. Od tada sam uvek govorio ljudima: ’nemojte da propuštate prilike koje vam se pruže“, istakao je Ferguson.

Na pitanje šta se na kraju desilo po pitanju plana o selidbi u Kanadu, Ferguson je rekao:

Devet meseci kasnije našao sam papire u fioci. Nikada ih nisam ni potpisao“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve