Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.10.2013.

19:10

Kup: Zvezda lako s Radničkim - 3:0

Fudbaleri Crvene zvezde poslednji su učesnici četvrtine finala Kupa Srbije, posle pobede na svom stadionu protiv kragujevačkog Radničkog - 3:0(1:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Gosti iz Kragujevca odigrali su solidan meč i imali šanse da stignu do pozitivnog rezultata, ali je Zvezda golovima na vreme zasluženo stigla do pobede.

Prvi gol na meču postigao je Milijaš posle opravdano dosuđenog penala u osmom minutu. Mijailović je u 55. duplirao prednost svog tima, da bi Krneta minut pre isteka regularnog toka meča postavio konačan rezultat.

U mečevima odigranim ranije, plasman u narednu rundu obezbedili su Partizan, Vojvodina, OFK Beograd, Donji Srem i Spartak, dok su mečevi Sloboda - Voždovac i Čukarički - Jagodina u toku.

Zvezda je iskoristila skoro sve svoje šanse, ali je i Radnički imao svoje šanse, naročito Darko Spalević početkom drugog poluvremena, ali je golman Miloš Vesić sačuvao svoju mrežu u dva navrata.

Penal u devetom minutu dosuđen je kada je Marić zakasnio sa startom i srušio Filipa Kasalicu u šesnaestercu, a Milijaš je bio siguran sa bele tačke.

Mijailović je u drugom poluvremenu iskoristio pâs Abiole Daude, posle odlične akcije celog tima, i sa ivice peterca povisio na 2:0.

Konačan rezultat postavio je Jovan Krneta, koji se upisao u strelce posle kornera koji je izveo Luka Milunović, pošto je istrčao ispred svih na prvu stativu i poslao loptu u gol.

Utakmicu na Marakani pratilo je oko 5.000 gledalaca.

Na klupi tima Crvene zvezde nalazi se i Filip Mladenović, iako se nalazi u procesu raskida ugovora, koji je podneo zbog neisplaćenih zarada.

Meč u Ljutice Bogdana krenuo je žestoko i sa puno tempa. U jednom od prvih napada Rosić je u deulu laktom udario Milunovića i raskrvario ga, pa je mladi reprezentativac Srbije morao van terena da mu se ukaže pomoć.

Crveno-beli su poveli već u devetom minutu, a strelac iz najstrože kazne bio je Milijaš. Kasalica je probio po desnom boku i krenuo da ulazi u šesnesterac, Marićje startovao i srušio napadača domačih, a sudija Spasić je odmah pokazao na belu tačku. Lopta je otišla u jednu, a Šimić u drugu stranu.

Mogli su gosti brzo do izjednačenja, Krivokapić je pokušao sa 30 metara, ali je poslao loptu po sredini gola. Međutim, Vesić je bio nesiguran, lopta mu je iskliznula iz ruka, ali, na njegovi sreću, za malo je prešla preko prečke i završila u korneru.

Na današnji dan, pre tačno 14 godina, navijač Crvene zvezda Aleksandar Aca Radović izgubio je život kada su ga navijači Partizana pogodili signalnog raketom na JNA, a 'Delije' su porukom polazale da ga nisu zaboravile - "Tvoje ime večno sija nad severom zvezdinim - Aca Radović".

Zvezda je nastavila da napada posle vođstva. Kasalica i Milunović, koji se u međuvremenu vratio u igru, su pokušali sa poludistance, ali bez previše uspeha.

Kontrolišu i dalje domaći igrači igru i pokušavaju da stignu do drugog gola, ali nikako ne uspevaju da pogode okvir gola golmana gostiju. Posle nekoliko uzbuđenja ispred gola Simića, usledila je možda i najbolja šansa za goste. Krivokapić je izveo korner na penal, Vesić krenuo na loptu, zakačio je i otišao u prazno, ona je stigla do Kovačevića koji brzo šutira ali Onjilo blokira.

Kraj poluvremena.

Za samo tri minuta igre u nastavku mogli smo da vidimo dva pogotka. Prvi priliku su imali gosti iz Kragujevca, posle prodora po levoj strani lopta je upućena na drugu stativu, Spalević je odlično zahvatio glavom, ali se Vesić fenomenalno ispružio i sprečio pogodak.

Več u sledećem napadu Zvezda je odgovorila istom merom. Milunović je probio po levom krilu i vratio loptu do Kasalice koji je očajno šutirao.

Neverovatno je koliko Abiola Dauda utiče na igru tima Slaviše Stojanovića. Nigerijac je ušao umesto indisponiranog Onjila, a samo nekoliko minuta kasnije asistirao je Mijailovića za pogodak.

Ceo tim Zvezde učestvovao je u akciji u 55. minutu. Pečnik je proigrao Milijaša, ovaj Daudu, a Nigerijac je primetio zahuhtalog Nikolu Mijailovića na levom boku i poslao mu tačnu loptu. Levi bek Zvezde je ostavio čuvara iza leđa i udarcem iz prve poslao loptu u bliži ugao Šimićevog gola.

Spalević je imao priliku da iz situacije '1na1' prepolovi prednost domaćih, ali je Vesić pravovremeno istrčao i uspeo da otkloni opasnost. Ne dugo zatim, jedna lopta se odbila do usamljenog Petronijevića u srcu kaznenog, ali je veznak Radničkog traljavo šutirao.

Nastavio je Radnički sa sporadičnim napadima, ali kako se meč bližio kraju Zvezda je preuzimala kontrolu nad igrom, bez konkretne prilike.

Bizaran trenutak videli smo u 83. minutu kada je Filip Mladenović zamenio Nikolu Mijailovića, a navijači su ga častili zvižducima.

U 87. minutu Milunović je dobro izveo slobodnjak sa nekih 26-27 metara, a lopta je prošla vrlo blizu stative ukupanog Šimića.

Ipak, samo dva minuta kasnije Krneta, ispostaviće se, postavlja konačan rezultat. Opet je Dauda promešao odbranu gostiju i uspeo da obiđe Šimića, ali se oklizno i lopta je zavšila u korneru. Milunović je iz ugla poslao loptu na prvu stativu, a Jovan Krneta se izvukao i poslao loptu između čoveka na stativi i golmana u gol.

Mogla je Crvena zvezda i do 4:0, ali je Luka Milunović bio neodlučan i defanzivci su uspeli da ga sustignu i izblokiraju. Kraj meča.

Startne postave:


Crvena zvezda: Vesić, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović, Milijaš, Gogić, Pečnik, Milunović, Kasalica, Onjilo.

Radnički Kragujevac: Šimić, Pavlović, Marić, Tintor, Rosić, Kovačević, Petronijević, Beljić, Krivokapić, Simović, Spalević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve