Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.10.2013.

17:26

Kosta bez brazilskog državljanstva?

Fudbalski savez Brazila objavio je da razmatra da uputi zahtev za poništavanje državljanstva Dijegu Kosti jer je izabrao da igra za reprezentaciju Španije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pravno odeljenje Fudbalskog saveza Brazila navelo je da za to postoji osnov i da će delovati silom da se takav slučaj ne bi ponovio u budućnosti.

Brazilci su optužili Španiju da je pritiskala napadača Atletiko Madrida da izabere da nastupa za tu zemlju, a kao jedan od razloga navedene su finansije.

Selektor reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari rekao je da je razočaran zbog Kostine odluke.

Brazilski igrač koji odbije da nasi dres svoje reprezentacije i učestvuje na Svetskom prvenstvu u svojoj zemlji može slobodno da se automatski otkaže. Košta je okrenuo leđa snu koji sanjaju milioni ljudi, da predstavljaju petostruke šampione na Svetskom prvenstvu u Brazilu“, rekao je Skolari.

25-godišnji Kosta je u martu debitovao za reprezentaciju Brazila u prijateljskoj utakmici sa Italijom. On je potom, ipak, odlučio da nastupa za Španiju, zemlju u kojoj igra klupski fudbal od 2007. Kosta je na konferenciji za novinare u Madridu rekao da se nada da će ga ljudi u Brazilu razumeti zašto je izabrao Španiju, jer je to, kako je naveo, zemlja koja mu je sve pružila.

Kosta je ove sezone postao nova zvezda španskog fudbala pošto je za Atletiko postigao 13 golova na 13 utakmica, a priliku da debituje za novi nacionalni tim imaće već u novembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve