Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.10.2013.

17:00

Ninković nosio Partizan u Nišu

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtinu finala Kupa Srbije, pošto su u Nišu ubedljivo savladali domaći Radnički - 3:0(1.0).

Izvor:

Autor:

Default images

'Crno-beli' su tako napravili odličnu uvertiru za 'večiti' derbi, koji je na programu u subotu, a navijače prvaka države može da raduje odlična igra dvostrukog strelca Nikole Nikovića.

Partizan je dobro otvorio meč i poveo posle osam minuta golom Predraga Luke, da bi nestašni vezista u 49. minutu duplirao prednost, a u 73. minutu prelepim udarcem postavio konačan rezultat meča.

Partizan je poveo već u osmom minutu, kada je Nemanja Kojić proigrao Predraga Luku, a ovaj je savladao golmana Aleksandra Kesića. Šampion Srbije je posle toga stvarao šanse, ali nije uspeo da ih realizuje.

Radnički je tek povremeno uspevao da zapreti gostima, a najbolju priliku imao je Milan Ćulum, čiji je šut sa ivice šesnaesterca odbranio Vladimir Stojković.

Tek što je počelo drugo poluvreme, a Ninković je u 49. minutu povisio vodjstvo šutem sa oko 20 metara.

Partizan je kontrolisao igru i ritam, a Radnički je retko beležio priliku.

Konačno je u 73. minutu Ninković postavio konačni rezultat. On je dobio povratnu loptu na ivici šesnaesterca, a onda je o stativu ubacio u mrežu Kesića.

Pobednik meča je već tada bio odlučen, a Radnički je do kraja zabeležio još nekoliko poluprilika, ali nije uspeo da smanji prednost.

Do sada su se u četvrtinale plasirali Vojvodina, OFK Beograd, Donji Srem i Spartak, dok su mečevi Sloboda - Voždovac i Čukarički - Jagodina u toku.

Poslednji meč osmine finala na programu je na Marakani od 19 časova, gde Crvena zvezda dočekuje Radnički iz Kragujevca.

Tok meča:

Nije su dugo čekalo na prvi pogodak. Meč je počeo odmeravanjem snaga na sredini terena, da bi Partizan iz prvog ozbiljnijeg napada poveo. Nemanja Kojić je dobio loptu od Ninkovića sa leveog boka, Luka je odlično utčao i iskoristio preciznu loptu saigrača iz Rada, i lako savladao istrčalog Kesića - 1:0.

Posle vođstva gostiju Radnički je krenuo nešto ofanzivnije i pokušao ekspresno da stigne do izjednačenja, ali su defanzivci Partizana bez većih problema neutralisali njihove pokušaje.

Radnički nastavlja da pritiska gol Vladimira Stojković, a najbolju priliku za ekipu Dragoljuba Bekvalca imao je Ćulum. Posle izbačene lopte iz kaznenog Kolarević je vratio loptu glavom na ivicu šesnesterca, do leđima okrenutog Ćuluma. Usledio je prijem i odličan volej iz okreta, a golman Partizana je paradom samo ulepšao šut.

Gosti iz Beograda su se nakon osiguran vođstva povukli i prepustili loptu Radničkom. Domaćih uglavnom pokušava da dođe do šanse preko krila, ali centralni bekovi Partizana bez većih problema raščišćavaju situaciju ispred svog gola.

U 33. minutu, trener domaćih bio je prinuđen da napravi prvu izmenu. Umesto nedovoljno oporavljenog Pavlovića u igru je ušao Aleksandar Trišović, bivši igrač Crvene zvezde.

Tempo meča je u značajnoj meri opao kako se poluvreme približivalo kraju. Za petnaest minuta nismo videli ništa preterano uzbudljivo. Igra se odvijala uglavnom na sredini terena, uz veliku broj duela i sitnih faulova. Radnički je uglavnom slao duge lopte na krilo, dok je Partizan 'skupio' formaciju i čekao šansu preko Živkovića i Ninkovića iz kontre, ali se rezultat nije menjao.

Drugo poluvreme počelo je bakljadom "Zabranjenih", pa je gusta magla prekrila teren. Međutim, to nije sprečilo Nikolu Ninkovića da duplira prednost svog tima. Obradović je prošao po desnom krilu i proigrao Ninkovića na kapici šesnesterca, koji je iz voleja poslao pored leve stative nemoćnog Kesića - 2:0.

Ljubinković je u 54. minutu ušau u igru umesto Hadžibulića, dok je Vuk Rašović prvu izmenu iskoristio da zameni Nemanju Kojića Bekom Fofanom.

Igrači Radničkog su za kratko vreme imali dve solidne šanse, a obe je osujetio Miloš Ostojić. Prvo je posle prekida skrenuo loptu i u nastavku akcije izblokirao udarac, da bi dva minuta kasnije sprečio pozamljenog saigrača Pauljevića da uputi udarac.

Promašaje domaćih Partizan je ekspesno kaznio, identičnom akcijom kao kod drugog pogotka. Ovoga puta je Luka probio po desnoj strani i ušao u šesnesterac, pametno je sačekao i uposiio Ninkovića koji se opet nalazio na kapici. Pri prijemu je malo podigao loptu i unutrašnjim delom stopala, iz poluvoleja, poslao loptu od stativu u gol domaćih - 3:0.

Do kraja meča domačin je imao šansu da stigne barem do počasnog gola, ali je Vladimir Stojković zaustavio udarac Stojanovića.

Strartne postave:

Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Nemanja Petrović, Gulan, Saša Marković, Luka, Živković, Ninković, Kojić.

Radnički: Kesić, Pauljević, Pavlović, M. Živković, Petrović, Ćulum, Kolarević, Ivica Jovanović, Hadžibulić, Stojanović i Aleksandar Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve