Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.10.2013.

16:21

Kosta: Španija mi je dala sve

Fudbaler Atletika Dijego Kosta rekao je da je, iako je rođen u Brazilu, odlučio da igra za reprezentaciju Španije, jer mu je ta zemlja pružila sve u životu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Ovo je bila teška odluka, morao sam da biram između zemlje u kojoj sam rođen i one koja mi je dala sve, a to je Španija. Smatram da sam ispravno postupio, jer ovde sam postigao sve u životu. Ovde sam napravio karijeru i osećam da me navijači cene“, rekao je Kosta za klupski sajt.

Kosta, koji je ranije ove godine odigrao dve prijateljske utakmice za Brazil, poslao je u utorak pismo Brazilskoj fudbalskoj konfederaciji i potvrdio da će ubuduće igrati za selekciju aktuelnog šampiona Evrope i sveta.

Nadam da će ljudi u Brazili shvatiti i poštovati moju odluku. Voleo bih da se ovo ne shvati kao da sam odbio Brazil. Imam porodicu u Brazilu, to je zemlja u kojoj sam rođen i gde ću živeti kada završim fudbalsku karijeru“, poručio je Kosta.

Novi reprezentativac Španije istakao je da se ne dobija svaki dan prilika da se obuče dres ’crvene furije’.

Ovo je čast i nešto veliko u životu fudbalera. Uvek dajem sve za tim, tako će biti i u reprezentaciji Španije. Nadam se da ću biti od koristi“, zaključio je 25-godišnji napadač, koji bi mogao da debituje već 15. novembra u prijateljskom meču sa Angolom ili četiri dana kasnije u duelu sa Južnom Afrikom.

Kosta je pažnju svetske javnosti skrenuo sjajnim partijama ove sezone, na 13 utakmica postigao je 13 golova za Madriđane, koji se nalaze na drugom mestu na tabeli Primere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve