Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.10.2013.

20:04

Gana razbila Egipat, Brazil blizu

Fudbaleri Gane praktično su obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, pošto su u prom meču baraža na svom terenu deklasirali Egipat sa 6:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je prvi poraz Egipta u kvalifikacijama, i to kakav.

Dvostruki strelac bio je Asamoa Đan, koji je posle samo tri minuta doveo domaće u vođstvo – bio je prebrz za odbranu Egipta i postigao je svoj 38. gol za nacionalni tim. Već u 22. minutu bilo je 2:0, posle ubacivanja Esijena Goma je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

U 41. minutu Aboutrika je smanjio rezultat iz penala nakon što je Sumaila oborio Salaha. Radost gostiju kratko je trajala, tri minuta kasnije fudbaler moskovskog Spartaka Varis glavom je dao gol posle centaršuta Muntarija.

Početkom drugog poluvreme Đan daje svoj drugi gol, ovoga puta glavom, u 73. minutu Muntari je realizovao penal koji je iznudio Varis.

Tačku na užasno veče za Egipat stavio je 21-godišnji Kristijan Atsu, fudbaler Čelsija na pozajmici u Viteseu, koji je na minut do kraja postavio konačni rezultat.

Afrika, plej-of za SP:
Gana – Egipat 6:1
Đan 3, 53, Goma 22, Varis 44, Muntari 73 (pen), Atsu 89 - Aboutrika 41 (pen)

nedelja:
Etiopija – Nigerija 1:2
Asefa 56 – Emenike 67, 90p
Tunis – Kamerun 0:0

subota:
Burkina Faso – Alžir 3:2
Obala Slonovače – Senegal 3:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve