Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2013.

19:03

"Stepanoviću, idi i iz Komisije"

Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija pozdravio je ostavku predsednika sudijske organizacije Bogoljuba Stepanovića.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Takođe, odbor je zatražio od njega da se povuče i sa mesta predsednika Sudijske komisije FSS.

Odbor je u saopštenju naveo da Stepanović više nije u stanju da vodi sudijsku organizaciju, ni sudijsku komisiju. Ovo telo zatražilo je hitne izbore i pozvalo je FSS da smeni svog predsednika Sudijske komisije.

"To je jedini legitimni način da sudije dobiju novo rukovodstvo, koje bi trebalo da stvori uslove da fudbalske sudije časno obavljaju svoj posao, da ne budu zloupotrebljavani u klubaškim sukobima i svađama unutar fudbalske organizacije i da ne budu dežurne mete na stadionima. Sve se to danas dešava zahvaljujući Bogoljubu Stepanoviću. U međuvremenu, dok se ne obave novi izbori pozivamo gospodina Stepanovića da odgovori na nekoliko pitanja koja smo mu u nedelju javno postavili.

Odbor je ponovo zatražio da Stepanović javno kaže na koje državne funkcionere se pozivao u svom obraćanju medijima, da iznese dokaze koje, kako je naveo, ima o korumpiranosti nekih sudija, kao i da objasni zašto su ti arbitri i dalje na listama, uprkos tome.

"Neka gospodin Bogoljub Stepanović ne misli da će svojom ostavkom na jednu od funkcija sprečiti javnost da sazna odgovore na ova pitanja. Svojim radom je uništio časnu profesiju fudbalskog sudije i pretvorio ljude koji je obavljaju u izvršioce njegovih naloga i politike. To ne može da prođe bez pozivanja na odgovornost", navodi se u saopštenju Odbora.

Ipak, iako Stepanović zbog privatnih obaveza nije mogao potpuno da se posveti poslu u prethodnih mesec dana, on i dalje ima podršku Tomislava Karadžića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve