Nova vest
Fudbal

Petak, 11.10.2013.

21:42

Živković: Još nisam svestan

Najmlađi debitant reprezentacije Srbije Andrija Živković rekao je da je neverovatan osećaj što je ušao u istoriju oborivši rekord Mitra Mrkele.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Neverovatan je osećaj što sam debitovao i oborio rekord, kao i što je moj klupski drug Miloš Jojić postigao gol."

"Još nisam svestan da sam ušao u istoriju, postaću tek za nekoliko dana. Drago mi je što su me u reprezentaciji svi odlično prihvatili", rekao je 17-godišnji Živković novinarima posle utakmice u Novom Sadu.

Živković (17) je u 59. minutu utakmice protiv Japan, u kojoj je Srbija pobedila sa 2:0, zamenio Zorana Tošića i tako oborio rekord Mitra Mrkele kao njamladjeg igrača u reprezentaciji.

Drugi debitant, Živkovićev klupski saigrač Miloš Jojić, kazao je da nije mogao da zamisli lepšu premijeru u reprezentaciji.

"Ovaj dan ću pratiti do kraja života. Gol, pobeda, oproštaj Dejana Stankovića... Posle utakmice mi je čestitao i selektor, a ja sam tu uvek, kako za A, tako i za mladu reprezentaciju", kazao je Jojić.

Strelac prvog gola Dušan Tadić rekao je da je Japan dobra ekipa.

"Utakmica je bila teška, Japan je pokazao da je dobra ekipa, posebno u prvom poluvremenu", rekao je Tadić.

On je dodao da mu je drago što je prisustvovao oproštaju nekadašnjeg kapitena Dejana Stankovića od reprezentacije Srbije.

"Svi ga gledamo kao legendu, zavidimo zbog svega što je učinio. Voleli bismo da imamo barem upola takvu karijeru kao on", istakao je Tadić.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je duel s Japanom bio istorijski za njegovu selekciju i Dejana Stankovića.

"Ovo je istorijska utakmica za Srbiju i Dejana. Odigrali smo dva različita poluvremena, bilo je nabijeno emocijama. Ovo je odlična uvertira za utakmicu sa Makedonijom", rekao je Ivanović.

Srbija će u utorak završiti učešće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, utakmicom protiv Makedonije u Jagodini od 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve