Nova vest
Fudbal

Petak, 11.10.2013.

21:08

Mihajlović: Reprezentacija sazreva

Selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je da je nezadovoljan igrom u prijateljskoj utakmici protiv Japana, ali da je pobeda znak da ekipa sazreva.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Bili smo sporiji od Japana, oni su bili bolji. Zadovoljan sam rezultatom, ne toliko igrom, ali to je dokaz da ova reprezentacija sazreva, dobija i kad igra loše. Momci su opravdali moje poverenje na najbolji mogući način", rekao je Mihajlović novinarima posle utakmice u Novom Sadu.

Srbija je na stadionu Karadjordje pobedila Japan sa 2:0 golovima Dušana Tadića i debitanta Miloša Jojića.

Na utakmici se od dresa Srbije oprostio nekadašnji kapiten Dejan Stanković, a Mihajlović je naveo da su mu svi zahvalni za ono što je uradio za srpski fudbal.

„Svi znamo ko je Dejan Stanković, i po ljudskim i fudbalskim osobinama. Svima nam je drago što smo bili deo ovog spektakla. I ja sam imao tu oproštajnu utakmicu, to se ne zaboravlja. Drago mi je što smo na takvoj utakmici pobedili jak Japan", rekao je Mihajlović.

Utakmicu u Novom Sadu pratilo je 10-ak hiljada gledalaca u "pozorišnoj" atmosferi, a Mihajlović je kazao da će reprezentacija nastaviti da igra u tom gradu.

"Atmosfera nije bila jedna od najboljih, ali mi smo ti koji bi trebalo da probudimo publiku, da pomognemo tim ljudima da počnu da navijaju, ali to ne znači da kad igramo loše treba da nas biju. Nastavićemo da igramo u Novom Sadu, ovde nismo nijednu utakmicu izgubili, ali se nadam da će navijanje biti kao iz prethodne dve utakmice, a ne kao danas", rekao je selektor "orlova".

Novinare iz Japana zanimalo je šta Mihajlović misli o njihovoj reprezentaciji predvodjenoj trenerom Albertom Zakeronijem.

"Znali smo da je Japan odlično vodjena reprezentacija, kompaktna, sa odličnim igračima. Svi su tehnički dobro potkovani, brzi. Bilo je mnogo teško", odgovorio je Mihajlović.

Na konferenciji posle utakmice pojavio se i jedan italijanski novinari, kojeg je interesovalo da li će se selektor Srbije vratiti u Italiju.

"Sigurno ću se jednog dana vratiti u Italiju, ne znam kad. Dok sam ovde, čast mi je i zadovoljstvo da budem selektor reprezentacije. Ne mogu da znam šta će se desiti u budućnosti, ali ću se vratiti jednog dana tamo", kazao je Mihajlović.

On se potom našalio, pošto je prevodilac završio prevod na japanski da "jednog dana možda dodje u Japan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve