Nova vest
Fudbal

Petak, 11.10.2013.

17:16

Debitanti ulepšali Dekijev oproštaj

Dejan Stanković odigrao je rekordni 103. meč za reprezentaciju u pobedi Srbije protiv Japana u Novom Sadu rezultatom 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za našu reprezentaciju postigli su Dušan Tadić u 60. i debitant Miloš Jojić u 90. minutu utakmice.

Stanković je tako prestigao dosadašnjeg rekordera Savu Miloševića, a ovaj duel pamtiće i mladi fudbaler Partizana Andrija Živković koji je postao najmlađi reprezentativac u istoriji našeg nacionalnog tima sa 17 godina i 80 dana.

Dejan Stanković je simbolično izašao sa terena u 10. minutu uz špalir obe reprezentacije i ovacije na stadionu u Karađorđu. Odmah po izlasku sa terena izjavio je da mu je ovo i najdraži meč u reprezentativnom dresu.

Stanković je na teren izašao sa trojicom sinova koji su simbolično nosili dresove sa brojevima 1, 0 i 3. Svi ostali reprezentativci Srbije imali dresove sa brojem 103.

Pre početka utakmice Stankoviću su prigodne nagrade uručili sadašnji kapiten Branislav Ivanović, dosadašnji rekorder Savo Milošević i predsednik saveza Tomislav Karadžić, a poslednjem je malobrojna publika zviždala.

Što se tiče dešavanja na terenu, u 15. minutu prvi pokušaj imao je Ivanopvić nakon dodavanja Radovanovića, a devet minuta kasnije naš tim je imao prvu pravu priliku.

Đorđević je pokušao da proigra Tošića, ali njegov udarac je izblokiran i Kavašima je uhvatio loptu. U 30. minutu Kagava je bio u situaciji ‘jedan na jedan’ sa Stojkovićem, ali golman Partizana je sjajno reagovao.

U nastavku prvog dela nije bilo više prilika iako je bilo pokušaja na obe strane.

Srbija je do vođstva stigla u 59. minutu. Gol je postigao Dušan Tadić nakon dobre akcije po desnoj strani i dodavanja Baste. Fudbaler Tventea se odlično snašao i slabijom desnom nogom poslao je loptu pod prečku.

Odmah nakon vodećeg gola Siniša Mihajlović je napravio trostruku izmenu, a Andrija Živković postao je sa 17 godina i 80 dana najmlađi reprezentativac u istoriji. Prethodni rekord držao je Mitar Mrkela.

Osim Živkovića zaigrali su i Milivojević i Sulejmani, dok su izašli Matić, Đorđević i Tošić.

U 70. minutu publika na stadionu u Novom Sadu skandirala je protiv predsednika saveza Tomislava Karadžića koji je, nakon što je saopštio da u decembru napušta to mesto, ipak najavio mogućnost da ostane prvi čovek srpskog fudbala.

Japanci su do izjednačenja mogli da dođu u 71. minutu. Okazaki je bio u odličnoj situaciji, ali je promašio ceo gol.

U nastavku utakmice tempo je pao, a pobedu našeg tima overio je debitant Miloš Jojić u poslednjem minutu. Kontra napad poveo je Živković koji je prebacio loptu na desnu stranu do Stefana Šćepovića koji je spojio sa golom nekadašnjeg saigrača na prvoj stativi za konačnih 2:0.

Srbija: Stojković, Rukavina, Tomović, Nastasić, Ivanović, Tošić, Stanković, Matić, Basta, Tadić, Đorđević.
Japan: Kavašima, Učida, Honda, Nagatomo, Endo, Okazaki, Kagava, Kakitani, Kono, Hasebe, Jošida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve