Nova vest
Fudbal

Petak, 11.10.2013.

13:21

Liverpul spremio 35mil. € za Matića

Liverpul polako sklapa tim dostojan borbe sa rivalima iz Mančestera i Londona, a poslednji šraf mogao bi da bude Nemanja Matić.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbolji igrač portugalske lige iz prošle sezone navodno je prva želja "Redsa" u zimskom prelaznom roku, a spekuliše se da su spremni da ga plate 35 miliona evra.

Liverpul je trenutno na deobi prvog mesta u Premijer ligi, što menadžer Brendan Rodžers želi da iskoristi i dodatno pojača tim u januaru.

Prethodnih meseci Matić se uglavnom dovodio u vezu sa svojim bivšim klubom Čelsijem, a navodno je Žoze Murinjo boravio u Beogradu na meču Srbija - Hrvatska upravo da bi se na licu mesta uverio u njegove kvalitete.

Predsednik Benfike Luis Filipe Viera je nekoliko puta u prošlosti rekao da će Matića da pusti samo za 50 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru.

Matić je karijeru počeo u omladinskim timovima Crvene zvezde i Partizana, potom je igrao za Kolubaru, a pažnju na sebe skrenuo u Košicama.

Dve godine je bio član Čelsija, ali je odigrao samo dve utakmice na Stamford Bridžu. U međuvremenu je bio na pozajmici u Viteseu, da bi 2011. godine stigao u Benfiku i sada sa 25 godina predstavlja jednog od najboljih zadnjih veznih fudbalera u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve